Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- KBB, İzmit’i es mi geçiyor?

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit’e asfalt desteğini kestiğini ileri sürdü.

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin ekim ayı oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Meclis oturumunu Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, meclis başkanı olarak oturumu yönetiyor.

İLÇELER ASFALTLANIYOR

CHP Grubu, soru önergeleri yöneltti. Soru önergelerinden biri şu oldu: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AYKOME çalışma yönetmeliğinin madde 7-1/a maddesinde imar planındaki genişliği 14,5 metre ve üzerindeki cadde ve sokaklarda sorumluluk Kocaeli Büyükşehir’in, (b) maddesinde ise 14,5 metre genişliğinin altında olan caddeler ve sokaklar ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olacaktır denmektedir. Sahada yapılan gözlemlerde ise İzmit Belediyesi hariç birçok ilçe belediyesinin 14,5 metre altında olan yollarının da Kocaeli Büyükşehir tarafından asfaltlandığı gözlemlenmiştir.

İZMİT’İN DESTEĞİ KESİLDİ Mİ?

31 Mart 2019 seçimlerden önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesine bu desteği sağlarken seçimlerden sonra maalesef bu desteği tamamen kesmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 31 Mart 2019’dan bu yana ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olan cadde ve sokaklarda kaç kilometre asfaltlama çalışması yapılmıştır? Bunun karşılığında ilçe belediyelerinden ödeme alınmış mıdır? Alındığı ise ne kadar alınmıştır? Konuyla ilgili cevabın ilçe bazında hazırlanacak tablo ile tarafımıza yazılı olarak bildirilmesi hususunu arz ederiz.”