Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Keramettin Gençtürk’ten Büyükşehir’e ağır eleştiriler

Kocaeli Haber- Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı, İnşaat Mühendisi/Geoteknik Uzmanı Keramettin Gençtürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’teki çalışmalarını hedef aldı

Kocaeli Haber- Kocaeli İnşaat

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Yürüyüş Yolu projesindeki çalışmaları, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı, İnşaat Mühendisi/Geoteknik Uzmanı Keramettin Gençtürk tarafından hedef alındı. Gençtürk, “Sanırım Tahir Büyükakın işe hiç uğramıyor!” dedi.

40 YILLIK MESLEK HAYATIMDA GÖRMEDİM

Gençtürk, şunları söyledi: “Liyakatsiz işveren, deneyimsiz müteahhit, acemi işçi… İzmit’in güzelim sokaklarını elbirliğiyle harabeye çevirdiler. Kırk yıllık meslek hayatımda bu denli kötü bir uygulama görmedim. Kullanılan malzemenin kalitesine rağmen; bu denli kötü planlama; bu kadar beceriksiz bir uygulamaya şahit olmadım.

İZMİT’İ BAŞTAN SONA KAZARAK…

İzmit’i baştanbaşa kazıp öylece bırakarak; parça parça işlemler, kötü teknik ve kuralsızlık ile sözüm ona alt/üst yapı yenilemesi yapılıyor. Yazıktır! Malzemeye, kaynağa, emeğe yazıktır. Sokakların geleceğini karartmaktır bu. Göz göre göre hem teknik hem estetik olarak yeni düzeltme ve yenileme ihtiyacı doğuracak bir uygulama. Kabile devletlerinde dahi böyle inşaat yapılmaz.

EKİ, BU İŞLER NASIL YAPILIR?

Yolların konumu, uzunluğu, genişliği; temiz/atık su; elektrik ve doğalgaz ile iletişim hatları ve üst kaplamaları bütün olarak değerlendirilir. Toplam iş, TEMRİNlere ayrılır. İş programı, ciddiyetle ve ayrıntılı olarak yapılır. Bu program iş temrinlerinin tamamlanması ile uygulanır. Bir temrin tamamlanmadan diğerine geçilmez. Yani bir sokak tümüyle kazılıp öylece bırakılmaz, çukurlar haftalarca açık kalmaz, şehir toz toprak içinde bırakılmaz. Yenileme işlemi, kentte yaşayanlar ve esnaf için işkenceye çevrilmez.

FIKRA DA ANLATTI

Bu işe benzer bir fıkra anlatayım. Yol kenarında çalışan iki işçi var, biri çukur kazıyor, diğeri de hemen kapatıyor. Evinin balkonundan çay içerek(!) izleyen vatandaşın ilgisini çekiyor durum. Çalışanlara soruyor  “ kardeşim ne yapıyorsunuz böyle? Biriniz kazıyor öbürünüz kapatıyor, bu nasıl iş?” İşçi cevap veriyor “Biz aslında üç kişi çalışıyoruz. Birimiz çukuru kazıyor, diğeri ağaç dikiyor, öbürü de çukuru kapatıyor.  Ama bugün ağacı diken arkadaş işe gelmedi…”

kgencturk fotograf 1