Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – KESK Kocaeli zam oranı için eylem yapacak

Kocaeli Haber – Memurların zam oranına sendikalardan tepkiler yükselmeye devam ediyor. KESK Kocaeli Şubeler Platformu 27 Ağustos’ta eylem yapacak

Kocaeli Haber - Memurların

Kocaeli Haber – KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü   Murat  Harata, şu açıklamayı yaptı: “Hepinizin yakından takip ettiği gibi üç milyonu aşkın kamu emekçisini ve iki milyon civarındaki memur emeklisini ilgilendiren 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos’ta başladı. 12 Ağustos’ta hükümet hiç kimsenin kabul etmediği 2022 yılı için 5+6 2023 yılı için 6+6 teklif etmişti.

KABUL ETMİYORUZ

Ancak 12 Ağustos ‘tan sonra on gün boyunca kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu ise 1 veya 2 puan artışla mutabakat imzalandı. Memur-Sen ve Çalışma Bakanlığı tarafından imzalanan Kamu-Sen’in de sessiz kalarak zimnen ortak olduğu ve yine yeni bir satış sözleşmesi olan bu mutabakatı kabul etmiyoruz.

EYLEM YAPILACAK

Bu satış sözleşmesini kabul etmediğimizi 27 Ağustos 2021 Cuma günü hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak ifade edeceğiz.  27 Ağustos Cuma günü hizmet üretmeyerek saat 13’te İzmit İnsan Hakları Parkında toplanıyoruz.”