Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik oldu

Kocaeli Haber – Kocaeli Garnizon Komutanı olarak da görev yapacak olan Tümamiral Ayhan Gedik, FETÖ’nin Balyoz mağduru komutanlarından biri olarak biliniyor. 3 yıl hapis yatan komutan ardından tekrar görevine dönmüştü.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Kocaeli Haber – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay 2’nci Başkanı olarak atanırken, Korgeneral Kemal Yeni 1’inci Ordu Komutanlığına, Korgeneral Yavuz Türkgenci 3’üncü Ordu Komutanlığına atandı. Kararla birlikte, Kara Kuvvetleri Komutanlığında toplam 85 generalin ataması yapıldı. Kocaeli Garnizon Komutanı olarak Ayhan Gedik atandı.

AYHAN GEDİK KİMDİR?

Kocaeli Garnizon Komutanı olarak da görev yapacak olan Tümamiral Ayhan Gedik, FETÖ’nin Balyoz mağduru komutanlarından biri. Deniz Kurmay Albay olarak görev yaptığı dönemde Ayhan Gedik, Balyoz kumpasında gözaltına alındı. 2011’de tutuklandı. Dava sonucunda 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürecinde yapılan haksızlıkları ve hak ihlallerini yazdığı mektuplarla ifşa etti. Yeniden yargılamada beraat ederek TSK’ya döndü. Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanı daha sonrada Erdek Mayın Filo Komutanı olarak atanan Tümamiral Ayhan Gedik, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı olarak görevlendirildi.