Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası’na Utkan Mutman aday

Kocaeli Haber – Kocaeli’de 3 binden fazla üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odasında mevcut başkan Kahraman Bulut aday değil. Aynı ekipten Utkan Mutman başkanlığa aday.

Kocaeli Haber - Kocaeli’de

Türkiye genelindeki tüm meslek odalarının kongreye gideceği yeni yılın ilk aylarında İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin de kongresi gerçekleştirilecek. 12-13 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanan kongrede mevcut başkan Kahraman Bulut TMMOB’un 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak. Aynı ekipten aday olacak isim ise KOÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Utkan Mutman.

BASIN TOPLANTISI BUGÜN

3 bin 450 üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odasının 2022 yılı Şubat ayında gerçekleştirilecek kongresinde aday olacağını açıklayan ve resmi adaylık açıklamasını bugün Double Tree by Hilton’da basın toplantısında yapacak olan Mutman adaylığına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hem odanın Kocaeli Şubesi’nin asil yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığım için iç yapısını, çalışmasını biliyorum hem de Genel Merkezin komisyonunda yer aldığım için Genel Merkezin işleyişini de biliyorum. Bu şekilde yaklaşık 8 senelik bir oda tecrübem var. Diğer arkadaşlarla da grup içinde tartışmalar yaparken, sağ olsun arkadaşlar en son karar bizde kılındı. Biz de bize verilen görevi iade etmeyelim, vaktimiz var, zamanımız var diyerek yola çıktık şu anki yönetimin adayı olarak. Belirli bir zamanda beri gelen bir çalışma ve hizmet ruhumuz var, onu iyi şekilde devam ettirmek bizim amacımız. Yapılan işlerin üzerine bir şeyler katabilir miyiz onun üzerine çalışacağız. Ama benim en çok üzerinde durduğum, İnşaat mühendisliğinin hak ettiği itibarı Kocaeli özelinde sağlamak.”

BAŞKA ADAYLAR ÇIKACAK MI?

Her kongre dönemi çok çetin ve birden çok adaylı geçen İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi genel kurulunun önümüzdeki yıl şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bakalım o tarihe kadar başka aday ya da adaylar çıkacak mı?

UTKAN MUTMAN KİMDİR?

1977 Bursa doğumlu.
1994 yılında Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. O tarihten bu yana Kocaeli’de ikamet ediyor.
1998 yılında mezun oldu, bölümün ilk mezunlarından.
2000 yılında Kocaeli Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı
2007 yılında doktorasını tamamladı.
2011 yılında yardımcı doçent, 2016 yılında doçent oldu.
Halen profesörlük hakkı kazanmış bir doçent olarak Kocaeli Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
Evli ve 2 çocuk babası.