Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında usulsüzlük!

Kocaeli Haber- Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin farklı kentlerindeki 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri tamamlanmadan yapım işine başlandı.

Kocaeli Haber- Sayıştay raporlarına

Kocaeli Haber- 13 şehir hastanesinin inşaatına ilişkin usulsüzlükler Sayıştay raporunda açığa çıktı. Rapora göre; Elazığ, Manisa, Gaziantep, Kocaeli, Konya, İzmir, İkitelli, Yozgat, Mersin, Adana, Kayseri, Ankara Bilkent ve Etlik şehir hastaneleri için arsa tahsisi ile ruhsat süreçleri tamamlanmadan yapım işine başlandı.

RAPORDAKİ DETAY

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın hazırladığı habere göre Sayıştay raporunda Ankara Etlik’te inşaatı henüz tamamlanmayan şehir hastanesinde yapım işlerinin, yer tesliminden üç yıl önce gerçekleştiği bilgisi yer aldı. Benzer bir şekilde şu an kullanımda olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin inşaatına da, yer tesliminden üç yıl önce başlandığı belirlendi.

SÜRE UZATMA

Raporda ek olarak Elazığ, Manisa, Konya, Gaziantep, Kocaeli ve İzmir şehir hastanelerinin de erken başlanmasına karşın bitirilemediği ve bu hastanelere süre uzatımı verdildiği aktarıldı. Söz konusu süre uzatmalarının da “uzatılan süreye isabet eden sözleşme bedeli kadar fiyat farkı ödenmesine” neden olduğu kaydedildi.

Şirketlerden tazminat alınması gerektiği belirtilen raporda, şunlar kaydedildi: “Söz konusu süre uzatımları sebebiyle ödenen fiyat farklarının nedenlerinin araştırılması, kusurluların tespit edilmesi, görevli şirket kusurundan kaynaklı yatırım dönemi süresinin gecikmesi sebebiyle firmalara fiyat farkı ve benzeri ek ödeme yükümlülüğüne girilmiş olması halinde bu hususun ‘Şirket’in Tazminat Yükümlülüğü’ kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir.”