Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli’ye 1.000 kişilik yeni yurt!

Kocaeli Haber – Son dönemlerde öğrencilerin barınma sorunu gündemde iken Gençlik ve Spor Bakanlığı Kocaeli’nin Gebze ilçesine 1.000 kişilik öğrenci yurdu inşa etmek için kolları sıvadı. İhale 8 Kasım’da.

Kocaeli Haber – Son

Ugur ENC minKocaeli Haber – Türkiye genelinde corona virüsü pandemisinin ardından yeniden yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerle birlikte barınma sorununun ne kadar vahim durumda olduğu anlaşıldı. Yükselen kiralar, sıra gelmeyen-kontenjanı yetersiz olan devlet yurtları pek çok öğrencinin mağdur olmasına yol açtı. Barınamayan öğrenciler bir dizi eylem başlattı ancak eylemler kısa sürede sona erdi.

GEBZE’YE 1.000 KİŞİLİK YURT

Bilindiği üzere 80 binden fazla öğrencisi bulan Kocaeli’de sadece 16 bin devlet yurdu kapasitesi bulunuyor. Kocaeli genelinde her 4 öğrenciden yalnızca biri devlet yurdunda kalma şansına erişiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletme Genel Müdürlüğü bu konuda yeni bir adım attı. Müdürlük, Gebze Teknik Üniversitesi’nin büyümesi ile birlikte yurt ihtiyacı artan Gebze’de 1.000 kişilik yurt inşa edilmesi için düğmeye bastı.

500 GÜNDE TAMAMLANACAK

Betonarme olarak inşa edilecek olan öğrenci yurdu ile bölgedeki barınma açığının bir nebze de olsa kapatılması planlanıyor. Söz konusu yurt için ihale 8 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de Ankara’da gerçekleştirilecek. İhale sonrasında sözleşme imzalanan firmaya 5 günde yer teslimi yapılacak. İnşaat 500 günde tamamlanacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim edilecek. Bakanlık daha sonra söz konusu binayı KYK yurdu olarak hizmete alacak.