Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Köfteci Yusuf’un Sedat Peker davası sürüyor!

Kocaeli Haber – Afyonkarahisar’daki bir et entegre tesisinin, tehditle Bursa’da Köfteci Yusuf’a satılmaya çalışıldığı iddiasıyla ilgili suç örgütü lideri Sedat Peker’in de bulunduğu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli Haber - Afyonkarahisar'daki bir

Kocaeli Haber – Afyonkarahisar’daki bir et entegre tesisinin, tehditle Bursa’da Köfteci Yusuf’a satılmaya çalışıldığı iddiasıyla ilgili suç örgütü lideri Sedat Peker’in de bulunduğu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı, bu dava ile Sedat Peker hakkında İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan dosya arasında irtibat bulunmasından dolayı birleştirme konusunda mahkemeden muvafakat istenmesini istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Erhan K, Ahmet A, Ahmet Ö. ve Mehmet S. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmaya gelen ve Afyonkarahisar’dan SEGBİS ile savunmalarını yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Cumhuriyet savcısı ise sanık Sedat Peker’le ilgili İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan dosyanın benzer içerikte olduğunu belirterek, birleştirme konusunda mahkemeden muvafakat istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul etti. Ayrıca 1 Kasım’da görülen ara celsede, Sedat Peker hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri ve kırmızı bülten düzenlenmesine ilişkin alınan karara yapılan itirazın reddine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

SEDAT PEKER’DEN AÇIKLAMALAR

Sedat Peker dün sosyal medya sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Peker’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Bugün Bursa Adliyesi’nde kamuoyunda Köfteci Yusuf konusu olarak bilinen yargılama yapıldı. Belki inanmayacaksınız ama 6 ay önce davayı açmışlar, bize tebliğ etmeden barodan tanımadığımız bir avukatı görevlendirerek gıyabımda haberim olmadan beni yargılamışlar. Bu uygulamayı kanun maddelerinin içinde bir yere sokup kılıf uydurabilirsiniz ancak hiçbir vicdana bunu anlatamazsınız. Bugünkü duruşmaya avukatım Sayın Ersan Barkın da katıldı. Dosyada bir telefon konuşmam var, onda da karşımdaki kişiye serzenişte bulunup ‘Ticaret de yapsanız bu tip olaylarda benim ismimi anmayın.” diyorum. Dosyada ikinci delil, o kişilerde benim tesbihim varmış. Bir de o kişilerin yakınlarına doğum günü videosu çekmişim. Avukatım da ‘Tesbih bende de var.’ diyor. ‘Ayrıca yüz binlerce insanda da var bu tesbihten.’ diyor.

AVUKATI SAVUNMA YAPTI

Ayriyeten müvekkilim ben dahil milyonlarca kişiye doğum günü videosu çekti. O zaman bütün herkes suç örgütü üyesi mi?’ diyor. İşin en komik yanı Savcı Bey bu suçlamayla ilgili daha önce bana takipsizlik veren kişi. Yani bu suçla Sedat Peker’in ilgisi yoktur diyor. Türk Ceza Kanunu’na göre yeni bir delil bulunmalı ki yeniden dava açılabilsin. Dosyaya bakıyoruz, yeni bulunan bir delil yok. O zaman bu dava nasıl açılabildi?’ diyor. Sonrasında ise ‘Aradaki değişen tek şey müvekkilimin 2 Mayıs’ta ifşaatlara başladığı videolar.’ diyor. onra da Sayın Mahkeme Heyeti’ne ilgili kanun maddesini hatırlatıp Savcılar ve Hakimlerin hiçbir makamdan talimat alamayacaklarını ve bu yönde yargılama yapamayacaklarını ilgili kanun maddesiyle açıklıyor. Gerçekten güzel ülkemiz ne kadar enteresan bir hale geldi?”