Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Lüks karavan ve çadır tesisleri meclis gündeminde!

Kocaeli Haber – CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter lüks karavan ve çadır tesisleri için soru önergesi hazırladı. Tesislerdeki düzensizlikler meclis gündeminde.

Kocaeli Haber – CHP

Ugur ENC min e1623645972212Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter lüks karavan ve çadır tesisleri için soru önergesi hazırladı. Tesislerdeki düzensizlikleri meclis gündemine taşıyan Serter Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: “TBMM gündemine, önce Nisan 2021 tarihinde gelen daha sonra yeniden Temmuz 2021 itibariyle gündeme getirilen Turizmi Teşvik Kanunu çerçevesinde, pandemi ile birlikte yükselen değer haline gelen karavan ve çadır turizmine yoğun olarak ev sahipliği yapan ücretsiz girişli günübirlik tesislere yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.

Bu bağlamda;

  1. Temmuz 2021 itibariyle, Türkiye’de lüks karavan ve çadır tesislerinin sayısı kaçtır?
  2. Bunlardan kaçı Bakanlığımız tarafından işletilmektedir?
  3. Temmuz 2021 itibariyle Bakanlığınızdan turizm işletme belgesi almamış olan tesis sayısı kaçtır? Bu tesislerin işletilmesi noktasında Bakanlığımızın aldığı tedbirler söz konusu mudur?
  4. Bu tesislere ve lüks karavan ve çadır turizmini barındıran alternatif turizmin planlı gelişmesi noktasında Bakanlığınızca atılacak adımlar nelerdir?”