Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- MARKA, Sayıştay’ca eksiksiz bulundu

Sayıştay tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na yapılan denetimde denetçiler ajansa tam not verdi. Ajansın en önemli geliri ise belediyelerden aktarılan paylar olarak yer aldı.

Sayıştay tarafından Doğu Marmara

Kocaeli Haber- Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile ilgili Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan 2020 yılı denetiminde ajansın, 95 milyon TL bütçe gideri tahmin ettiği, dönem sonu itibariyle 27 milyon 720 bin 195,50 TL olarak gerçekleştiği, tahmini gider bütçesinin yüzde 29’unun harcandığı belirtildi. Bütçe geliri olarak ise 95 milyon TL bütçe geliri tahmin edilirken dönem sonu itibariyle bütçe geliri 49 milyon 942 bin 623,91 TL olarak gerçekleştiği, gelir bütçesinin yüzde 52’sinin elde edildiği belirtildi.

YÖNTİMDE KOCAELİ AĞIRLIĞI VAR

En önemli gelir kalemi ise belediyelerden aktarılan paylar olarak yer aldı.  Denetçiler, 2020 yılına ilişkin olarak mali rapor ve tabloların tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine vardı. Ajansın yönetim kurulunda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut yer alıyor.