Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Oğuzhan Keleş’ten faiz indirimi açıklaması!

Kocaeli Haber- Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, “Konut kredi faizinde psikolojik eşik 1’in altıdır” dedi.

Kocaeli Haber- Kocaeli Müteahhitler

Kocaeli Haber-Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Merkez Bankası’nın almış olduğu faiz indirim kararını değerlendirdi. Keleş, şunları söyledi: “Özellikle ticari kredi kullanımı sağlayan firmalarımız açısından finansman ulaşımdaki kredi faizin düşmesi olumlu bir gelişmedir. Ayrıca kamu bankalarımızın konut kredi faizlerindeki düşüşleri olumlu olsa da sektör paydaşlarımızın arzu ettiği psikolojik eşik; konut kredi faizinin 1’in altında oluşmasıdır.

CAZİP OLACAK

Döviz ve altındaki hareketliliğin de bir an önce durağanlaşıp yatırımcıların konutunda bir yatırım aracı olduğunu görüp böylece yatırımcıların konuta olan ilgisinin artacağını düşüyorum. Döviz ve altındaki hareketliliğin azalması sektörümüzdeki hem nihai son tüketicinin konut almasında hem de yatırım aracında konutun cazip bir ortama geleceğinin kanaatindeyiz.

1’İN ALTINDA KONUT KREDİ FAİZİ

Sektörümüze arzu edilen hareketliliğin getirebilmesi için döviz ve altındaki hareketliliğin azalması gerekmektedir. Ev ihtiyacı olan vatandaşlarımızın 1’in altındaki konut kredi faizi sektörün beklentisidir.”