Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Pazarcılardan açıklama: Zam kaçınılmaz!

Kocaeli Haber – Dolar kurunun artmasının ardınndan motorine geçtiğimiz iki hafta içinde 1 liraya yakın zam geldi. Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, motorine yapılan son zamlardan sonra nakliye masraflarının artmasıyla pazar ürünlerine zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kocaeli Haber - Dolar

Kocaeli Haber- Ardı ardına yapılan zamlardan sonra motorinin litre fiyatı birkaç hafta içinde yaklaşık 1 lira artış gösterdi. Motorin zammı pazar nakliyecilerinin masraflarını bir hayli artırdı. Bu masrafların pazardaki ürünlere etki edip etmeyeceği merak ediliyordu. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, motorindeki fiyat artışından sonra ürünlere zam gelip gelmeyeceğini açıkladı.

“ÇOCUK BİLE TAHMİN EDEBİLİR”

Ahmet Serim’in açıklamaları şöyle: “Şu anda yapılmış bir zam yok. Esnafımız ürünleri halden satın alıyor. Burada zammı belirleyecek faktör nakliyeciler. Eğer nakliyeciler getirdikleri ürünü hale daha pahalıya satmaya başlarsa, esnafımız halleri maldan daha pahalıya aldığı için zam yapabilir. Şu an için bir zam söz konusu olmasa bile motorine gelen son zamlardan sonra pazardaki ürünlerin fiyatının artacağını bir çocuk bile tahmin edebilir.”