Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- TÜGVA’ya verilen yurt, İzmit Meclisi’ni gerdi!

Kocaeli Haber- İzmit Belediye Meclisi’nde Ekim Ayı Oturumunda, İzmit Belediyesi tarafından TÜGVA’ya verilen Tepeköy’deki yurt, gündeme getirildi. Yurdun 25 yıllık protokolünün iptal edilmesinin istenmesi meclisi gerdi.

Kocaeli Haber- İzmit Belediye

Kocaeli Haber- İzmit Belediye Meclisi’nde ekim ayı oturumu bugün gerçekleştiriliyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Fethiye Caddesi taşlarını seçmek için Bilecik’e gitmesi nedeniyle meclis oturumuna katılmadı. Meclisi Başkanvekili Nejat Çakır yönetiyor.

MUHARREM TUTUŞ KONUŞTU

AK Parti Grup Baskanvekili Muharrem TutusTÜGVA ile yapılmış olan protokol ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 28.09.2021 tarih ve 902 sayılı yazısı görüşüldü. İzmit Belediyesi, AK Parti döneminde 25 yıllığına TÜGVA’ya verilen Tepeköy’deki öğrenci yurdunu geri almak istiyor. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “Bu maddede bizim çekincemiz yok. Plan bütçe ve imar komisyonuyla ilgili karar alınıp yürürlüğe girebilmesi için komisyonlarda karar alınması lazım. Ancak meclisin, konuyla alakalı olumlu bir kanaat geliştirmeyeceğini düşünüp komisyona gönderilmesini istiyorsunuz.

25 YILLIĞINA TÜGVA’YA VERİLDİ

Keşke sayın başkan burada olsaydı. İki meclistir de işleri toplantı gününe denk geliyor. Burası hangi kurum işletiyorsa olsun. Burası bir yurt. Bir aydır ‘Yurt eksikliği var’ diye bağıran başkan protokolü iptal etmek istiyor. 25 yıllığına bir vakfa verilmiş olan bu yurtta milletin çocukları kalıyor. Bunun komisyon görmesine gerek yok. Belediyenin kasasını ilgilendirse Plan ve Bütçe’de görüşülür. Bu konunun olumlu ya da olumsuz oylanmasını istiyoruz. Ona rağmen siz bir hukuksuzluk olduğunu düşünüyorsanız gereğini yaparsınız” dedi.

PROTOKOLÜN İPTALİ İSTENİYOR

Başkanvekili Nejat Çakır ise, “Biri protokolün yapılması diğeri protokolün iptaliyle alakalı mesele. İmar ve bütçeye ilişkin konular hakkında meclis tarafından karar alınmadan meclis komisyonlarında görüşülmesi zorunlu” dedi. AK Partili Hayrettin Ünlü ise “Zaten plan bütçeden geçmiş konu. Belediye 2 buçuk yıldır yok. Daha önce konu zaten görüşülmüş. Buyurun oylatın” dedi.

YAŞAR KARDEŞ 15 TEMMUZ’U HATIRLATTI

CHP’li Meclis Üyesi Yaşar Kardeş, “15 Temmuz Darbe Girişimi geçirdik. O darbeyi yapanlar da vakıflarla yaptı. Ben öğrencilerin vakıflara bırakılmasını istemiyorum. Sonra da yine pişman olmayalım” dedi.

NEDEN TARTIŞMAKTAN ÇEKİNİYORUZ?

Başkanvekili Çakır, “Bugün meclisin gündemine yeni bir konu geldi. Meclisin gündemine gelen konular ya direk geçilir ya da komisyona gider. Bu konu komisyona gitsin detaylı konuşulsun. Meclis konuya vakıf değil. Neden tartışmaktan çekiniyoruz? Komisyonlarda da fazlasınız. Bir yanlışınız var diye endişeniz varsa ona bir şey demiyorum” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN DEDİĞİ OLDU KOMİSYONA GİTMEDİ

AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin uzun süren tartışmaların ardından madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oylandı. AK Parti grubu, bu oylamayı kabul etmediklerini ifade etti. Sonrasında yapılan oylamada, AK Parti ve MHP grubu maddenin komisyona gönderilmesini reddetti.