Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Yeni fuar alanında otel ve kongre merkezi de olacak

Kocaeli Haber- Interteks Fuar Alanı’nın Kartepe’ye taşınacağı araziye otel ve kongre merkezi yapılacağı detayı dikkat çekti.

Kocaeli Haber- Interteks Fuar

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün gerçekleştiriliyor. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen meclis toplantısını Başkan Tahir Büyükakın yönetecek. İlçe belediyelerinin meclislerinin de onaylanacağı toplantıda 129 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, meclis toplantısının başında Başkan Tahir Büyükakın’a Interteks Fuar Alanının son durumunu ve Kartepe’de Büyükşehir Belediyesinin almayı planladığı 321 dönümlük araziyi sordu.

“OTEL VE KONGRE MERKEZİ OLACAK”

Başkan Tahir Büyükakın konuyla ilgili önemli bilgiler vererek şunları söyledi: “Henüz bahsettiğiniz Kartepe’deki 321 dönümlük arsanın kaça alınacağı konusunda bir bilgi yok. Görüşme yapılacak. Meclisten yetki almadan görüşme yapamazdık. Bakanlığa da yazdık. Tasarruf tedbirleri kapsamında izin geldikten sonra görüşmeler yapılacak. Fiyatta anlaşılırsa orası satın alınacak. Orası satın alınması halinde o bölgeye bir Uluslararası Fuar Merkezi yapılması. Orada kongre merkezi ve otelin de bulunduğu bir kompleks düşünülüyor.

TAMİRAT 100 MİLYON TL YENİSİ 120 MİLYON TL

Interteks’te yapılan çalışmada o binanın tamir edilmesi için 100 Milyon TL para harcanması gerektiğini hesapladı. Yeni binanın ise 120 Milyon TL olacağı ifade edildi. Bu maliyetin çıkmasının en önemli sebebi zemin temelleri. Çelik ayakların oturduğu temellerle zeminin birbirinden ayrıldığı görülüyor. Orayı kazıp tekrar yapmak, bağlamaları yapmak gerekiyordu.

YENİDEN PAYLAŞILACAK

Tamir edilemez değil ama var olan haliyle artık o kadar masraf edip yeni bir şey yapılması lazım. Yeni bir şey yapıldığında bölgenin trafik yükü düşünüldüğü zaman daha büyük bir alana taşımanın daha rasyonel olacağını düşündük. Bu sebeple Kartepe’deki yeri tespit ettik. Bu alan üzerine yol alırsak orada bir fuar merkezi yapmak istiyoruz. Güney Marmara Otoyolunun da bağlandığı bir bölge olduğu için bu arsanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğer satın alamazsak var olan yerde fuar alanı yapmayı düşünüyoruz. Eğer yeni bir fuar alanı yaparsak trafik yükü getirmeme ve yapı yapmama bina gibi, şehrin kullanımını sağlayacak, sportif amaçlı vatandaşların da kullanılabileceği fonksiyonlar çerçevesinde planlamalar yapılması daha doğru diye düşünüyorum. Bunları mimarlarla konuştuktan sonra da kentle yeniden paylaşacağız.”