Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Yenimahalle Kentsel Dönüşümü’nde ayrıcalık mı yapıldı?

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yenimahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı raporu oylandı. CHP’liler, bu rapora şerh koydu.

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin ekim ayı oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Meclis oturumunu Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, meclis başkanı olarak oturumu yönetti.

YENİ MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

“İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, İzmit Belediyesi, Yenimahalle, 1/25000 ölçekli G23b3 ve 1/5000 ölçekli G23.b.23.c nazım, 1/1000 ölçekli G23.b.23.c.1.c uygulama imar plan paftaları, “Yenimahalle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” sınırı içerisinde yaklaşık 2.2 hektarlık alanda hazırlanan ve Belediyemiz Meclisinin 17.06.2021 tarih ve 295 sayılı kararı ile onaylanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notu değişikliğine yasal askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi ile ilgili raporu” oylandı.

CHP’LİLER ŞERH KOYDU

CHP’liler, burada nazım imar planlarından ayrıcalıklı alanlar olduğu gerekçesiyle buna şerh koyduklarını söyledi. Madde oy çokluğuyla geçti. Yine Yenimahalle’de bazı yeşil alanların imara açıldığı buna da karşı olduklarını belirtti.

İZMİT BELEDİYESİ’NE HABER VERİLMEDİ

Bu çalışmada, İzmit Belediyesine haber verilmediği söylendi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise “Bizim ilçemizde de böyle bir bilgi verilmiyor dert etmeyin” dedi.

Maddeler AK Parti ve MHP’lilerin oyuyla geçti.