Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Kocaeli’de hafta sonu sokağa çıkmak serbest mi, yasak mı merak ediyor. Peki Bursa, Yalova, Kocaeli cumartesi günü yasak var mı? Pazar günü yasak mı? Detaylar haberimizde…

Kocaeli'de hafta sonu sokağa

Kabine toplantısında alınan kararlara göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkmak serbest olurken, yüksek riskli illerde pazar günü yasak ve çok yüksek riskli illerde ise hem cumartesi hem pazar yasak oldu. Peki Kocaeli’de hafta sonu sokağa çıkmak serbest mi yasak mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; “Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller, nüfusumuzun % 80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir.” ifadelerinde bulundu. Buna göre kırmızı renkteki illerde cumartesi ve pazar tüm gün hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

KOCAELİ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bursa çok yüksek riskli (kırmızı renkli) illerimiz arasında yer aldığı için hafta sonu sokağa çıkmak Cumartesi ve Pazar günleri tamamen yasaktır.

Yalova çok yüksek riskli (kırmızı renkli) illerimiz arasında yer aldığı için hafta sonu sokağa çıkmak Cumartesi ve Pazar günleri tamamen yasaktır.

Kocaeli çok yüksek riskli (kırmızı renkli) illerimiz arasında yer aldığı için hafta sonu sokağa çıkmak Cumartesi ve Pazar günleri tamamen yasaktır.

Bursa : Cumartesi ve Pazar tüm gün yasak.

Yalova : Cumartesi ve Pazar tüm gün yasak.

Kocaeli : Cumartesi ve Pazar tüm gün yasak.

RİSK DERECESİNE GÖRE HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA DURUMU

  • Düşük riskli (Mavi renkli) : Hafta sonu serbest. (21:00 – 05:00 arası hariç)
  • Orta riskli (Sarı) : Hafta sonu serbest. (21:00 – 05:00 arası hariç)
  • Yüksek riskli (Turuncu renkli) : Cumartesi serbest, Pazar yasak devam ediyor.
  • Çok Yüksek riskli (Kırmızı renkli) : Cumartesi ve Pazar günleri tamamen yasak.

NOT = Buna ek olarak tüm illerde hafta içi ve hafta sonu akşam sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. 81 ilde akşam 21:00 – 05:00 arası sokağa çıkma yasağı devam edecektir. Yani aynı şekilde hafta sonları da sokağa çıkmak akşam 9’dan sonra yasak olacak.

DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ RENKTEKİ) İLLER

Şırnak

ORTA RİSKLİ (SARI RENKTEKİ) İLLER

Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van

YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU RENKTEKİ) İLLER

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI RENKTEKİ) İLLER

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak