Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli heyeti de orada… Millet İttifakı Saraçhane’de, Cumhur İttifakı sessiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası ve siyasi yasak alması sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı duruşmayı takip etmesinin ardından İmamoğlu’nun çağrısıyla Saraçhane’ye gitti. CHP Kocaeli il ve ilçe yöneticileri ile partililerin karardan sonra yola çıktığı öğrenildi. Bir diğer yandan Cumhur İttifakı yöneticilerinin alınan karar ile ilgili sessizliği dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, İmamoğlu’nun, siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi. Duruşma, İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

YOLA ÇIKTILAR

İmamoğlu, karar çıkmadan önce tüm vatandaşları Saraçhane’ye çağırdı. Hem duruşmaya hem de Saraçhane’deki buluşmaya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Yöneticileri, CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Zeki Karakadılar ve partililer katıldı. Kararın ardından yöneticilerin Saraçhane’deki buluşmaya katılmak için yola çıktığı öğrenildi. Alınan karar ile ilgili CHP’li birçok isim sert tepki gösterirken AK Parti ve MHP’lilerin sessizliği dikkat çekti.