Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İl Sağlık Müdürü’nden kafe açıklaması!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney kafelerle ilgili açıklama yaptı. Ergüney kafe sahiplerinin ileriyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney Kocaeli Gazetesi’nden Serkan Üldeş’e konuıştu. Corona virüsüyle ilgili önemli bilgiler veren Ergüney büyük maddi sıkıntı yaşayan kafe sahiplerine de uyarılarda bulundu. Kafe sahiplerinin günü kurtarmak yerişne ileriyi düşünmesi gerektiğini söyleyen Ergüney tedbir vurgusu yaptı.

KAFE SAHİPLERİ İLERİYİ DÜŞÜNSÜN

Kış aylarında virüsün nasıl olacağı konusunda konuşan Ergüney, “Yazın insanların direnci yüksek olduğu için çok fazla etkilenmiyoruz ama bu, bütün hastalıklar için geçerlidir. Vakaların azalma nedeni aslında o yüzden ama kışın insanların direnci düşüyor ondan dolayı bir artış olacak. Virüs aslında sıcakta da yaşıyor kışta da yaşıyor. Burada önemli olan insan direnci. Özellikle kafe sahiplerinin, işletme sahiplerinin para kısmını düşünmekten ziyade ileriyi düşünmesi gerekir. Sosyal mesafeye dikkat ederlerse önümüzde ki aylarda virüsün azalışı söz konusu olabilir. Bunun dışından yapılan her türlü hareket ve eylem kısıtlamaları beraberinde getirecektir” ifadelerine yer verdi.

“SADECE GELİN VE DAMAT OYNASIN”

İçişleri Bakanlığı tarafından 14 ilde düğünler konusunda alınan yasaklar hakkında konuşan Ergüney, “İlimiz bu yasakları dışında kaldı, bu anlamda demek oluyor ki bir başarı gösteriyoruz. Düğün sahiplerinin bu konuda şanslı ama eğer ki biz kurallara dört dörtlük bir uyum sağlarsak, HES kodunu alırsak, sosyal mesafeye dikkat eder ve sadece gelin ve damadın oynamasına izin verirsek biz düğünlerimizi yapabiliriz. Bunun dışında gerçekleşen her şey bize kısıtlamalar ile gelir. Bu konuyu bütün işletmeler yorabiliriz. Burada başarılı olacak insanlardır” dedi.