Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İzmit: Büyükakın’a Cedit yetkisi!

Kocaeli İzmit Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a protokol ve kamulaştırma yetkisi verilecek.

Kocaeli İzmit Cedit Mahallesi’ndeki

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Cedit Mahallesi’nde geniş bir alan Afet Riski Altındaki Alan olarak ilan edilmişti. Söz konusu ilan sonrasında AKP döneminde İzmit Belediyesi bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamış ancak işin altından kalkamamıştı. İzmit Belediyesi’nin CHP’li yeni yönetimi konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretti.

KAMULAŞTIRMA VE PROTOKOL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmit ve Kocaeli Büyükşehir belediyeleri ile ortak bir çalışma yürütüyordu. O çalışmalar kapsamında bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında gündeme gelecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan Tahir Büyükakın ve belediye encümenine ek protokol, kamulaştırma, trampa, taşınmaz devirlerinin yapılması yetkisi verilecek.

MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR

Konuyla ilgili belediye meclisinin gündem maddesi şöyle; “Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, İzmit İlçesi Cedit Mahallesi Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi için kamu kurum kuruluşlarıile protokol, iş birliği protokolleri, ek protokol, kamulaştırma, trampa, taşınmaz devirlerinin yapılması hususlarında Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamına ve Encümene yetki verilmesi ile ilgili teklifi…”