Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İzmit: Marina Cafe’de kıyak, sona eriyor!

Kocaeli AKP’li Nuri Güney’in yarattığı Marina Cafe markası sahildeki yerini belediye şirketinden kiralıyordu. O kıyak sona eriyor. Artık kiralama için belediye tarafından ihale yapılacak.

Kocaeli AKP’li Nuri Güney’in

AKP’de il yönetim kurulu üyeliği yapan Nuri Güney İzmit Marina’da kiraladığı kafeterya ile bir anda büyüdü. Kocaeli genelinde 3 adet dev tesisin sahibi olan AKP’li Güney dört yıl önce ilk kafeteryasını devretti. Kafeteryayı Sekapark’ta yer alan Saltanat Kayığı’nın işletmecileri devraldı. Marina Cafe’ye zamanında büyük bir kıyak yapılmış, söz konusu alanın sürekli ihale edilmemesi için 2010 yılında 10 yıllık kullanım hakkı Belde A.Ş.’ye verilmişti.

10 YILLIK KIYAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Belde A.Ş.’ye giden kafeterya 10 yıldır denetimden de uzaktı. Belediye şirketi olmasına rağmen belediye meclisi denetimine tabi olmayan Belde A.Ş. dilediği zaman kiralama ihalesine çıkıyor dilediği zaman ise bünyesindeki mülkleri ihalesiz kiralayabiliyordu. Belde A.Ş.’nin Marina Cafe kıyağı 10 yıl süreyle sınırlıydı. O süre doldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi bu kıyağa “dur” dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ MECLİSTE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla söz konusu mülk yeniden Belde A.Ş. kullanımına tahsis edilmedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan Marina Cafe için ihaleye çıkılması kararlaştırıldı. Söz konusu karar 10 Eylül Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gündeme gelecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun İzmit Kemalpaşa Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi No:66 adresinde bulunan Kafeterya Çay Bahçesi vasıflı işyerinin (Marina Cafe) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale yolu ile kiralanması ile ilgili raporu üyelerin oylarına sunulacak.