Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli İzmit Milli İrade Meydanı’nda çalışmalar durdu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı projesinde çalışmalar durdu. 15 gündür hiçbir çalışma yapılmayan projenin bütün mühendisleri istifa etti. Öte yandan ihale süreciyle ilgili yürütmeyi durdurma istemli dava açıldığı iddia ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Milli

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanı’nda yapılacak olan kent meydanı için iki defa ihale yapılmıştı. İlk ihalede tek istekli olması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yeterli rekabet ortamı oluşmadığını belirterek ihaleyi iptal etti. İkinci ihalede ise 5 firma teklif verdi. Muhammen bedeli 215 milyon 721 bin lira olan ihaleyi 209 milyon 444 bin lira teklif veren Yaşar Konut aldı. Yaşar Konut’un teklifi en düşük 3. teklif idi.

ÇALIŞMALAR DURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaşar Konut firması ile 12 Ağustos Cuma günü sözleşme imzaladı. Yer teslimi yapıldıktan sonra bölgede çalışmalar başladı ancak çalışmalar kısa süre sonra, yaklaşık 2 hafta önce durdu. 15 gündür hiçbir çalışma yapılmayan projenin bütün mühendisleri istifa etti. Edinilen bilgilere göre Yaşar Konut firmasının şantiye şefi ile sıkıntı yaşayan mühendisler ve üst düzey çalışanlar firmadan şantiye şefinin değiştirilmesini istedi. Şantiye şefi değiştirilmeyince bütün mühendisler istifa etti.

İHALE SÜRECİ DAVALIK MI?

Bu süreçte çalışmalar neredeyse tamam durdu. Sahada yer alan ekipler ‘boş duruyor’ izlenimi olmasın diye ayak işleri yapmaya başladı. Öte yandan söz konusu inşaat işlerinin durmasıyla ilgili önemli bir iddia da ortaya atıldı. Ankara’da ihale süreciyle ilgili yürütmeyi durdurma istemli dava açıldığı iddia ediliyor. Bu dava nedeniyle çalışmaların durduğu, taşeron firmaların büyük mağduriyet yaşadığı konuşuluyor. 29 Ekim 2023’te tamamlanacak olan meydan projesinde yaşanan sorunlar ne zaman çözülecek merak konusu.