Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kongre Merkezi nerede? Kocaeli Kongre Merkezi nasıl gidilir

Kocaeli’nin kültür-sanat etkinlikleri dahil olmak üzere birçok etkinliğe ev sahibi yapan Kocaeli Kongre Merkezi 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın da ev sahipliğini yaptı. Kocaeli Kongre Merkezi nerede olduğu ve Kocaeli Kongre Merkezi nasıl gidilir haberimizde.

Kocaeli’nin kültür-sanat etkinlikleri dahil

2020’nin son aylarında açılışı yapılan, Kocaeli’deki vatandaşların kültür-sanat ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan Kocaeli Kongre Merkezi, 36 dönüm alan üzere inşa edildi. Kısmi olarak eski Mannesmann Fabrikası’nın dönüştürülmesi kapsamında yapılan Kongre Merkezi, Marmara Bölgesi’nin en büyük kültür ve kongre merkezleri arasında yer alıyor.

kocaeli kongre merkeziKocaeli Büyükşehir Belediyesi meclislerinin yanı sıra tiyatro, söyleşi, kültür-sanat organizasyonu gibi etkinliklerin düzenlendiği Kocaeli Kongre Merkezi bunların yanı sıra derneklerin seçimi için de oldukça tercih edilen alanlardan birisi haline geldi. Son olarak 12. Kocaeli Kitap Fuarı geleneksel olarak yapılan Interteks Fuar Alanı’nın yıkılma sürecinde olmasından dolayı ilk kez Kocaeli Kongre Merkezi içerisinde yapıldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kocaeli Kongre Merkezi açılışında Erdoğan, “Çatısı altında bulunduğumuz Kocaeli Kongre Merkezinin de bugün resmi açılışını yapıyoruz. Ben burayı gerçekten çok beğendim. Kocaeli’ye yakışır bir yer oldu. Bu yatırımda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kocaeli Kongre Merkezi içerisinde neler var?

Üç bloktan oluşan Kongre Merkezi içerisinde 1300 kişilik ana kongre salonu, fuaye ve sergi salonlarının yanı sıra 120 kişilik 4 adet çok amaçlı salon, 40 kişilik 4 adet salon ile 60 kişi kapasiteli senato salonu, nikah salonu, toplantı odaları, atölyeler vb. birimleri barındırıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi Etkinlikleri

Kocaeli Kongre Merkezi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinin yanı sıra özel etkinlikler de yapılabilen bir yer. Kocaeli Kongre Merkezi etkinlikleri kapsamında son yapılan en büyük etkinlik 12. Kocaeli Kitap Fuarı oldu. Özel etkinlikleri takip etmek için buraya da tıklayabilirsiniz.

Kocaeli Kongre Merkezi nerede bulunuyor?

Kocaeli Kongre Merkezi İzmit SEKA Park içerisinde yer alıyor. Kocaeli Kongre Merkezi nerede diye soran vatandaşlar için tam adresikocaeli kongre merkezi nerede İzmit Yenidoğan Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi No:16 Kocaeli olarak geçmekte.

Kocaeli Kongre Merkezi nasıl gidilir?

Kocaeli Kongre Merkezi Kocaeli merkezinde bulunan, ulaşımı oldukça rahat kültür alanlarından birisi. Kocaeli Kongre Merkezi’ne şehir içinden SEKA Park otobüslerine binebilir ya da Kocaeli’de faaliyet gösteren tramvaya binmenizin ardından Kocaeli Kongre Merkezi durağında inebilirsiniz. Çevre illerden gelecek vatandaş ise Kocaeli Otobüs Terminali’nde inmelerinin ardından hemen otogarın girişinde bulunan tramvay ile rahatlıkla Kocaeli Kongre Merkezi’ne ulaşım sağlayabilirler.