Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Kuyumcular Derneği’nden 14 Şubat açıklaması

Kocaeli Kuyumcular Derneği’nin derneğe üye kuyumcular için 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla mesai yapma kararı tepki çekmişti. Dernekten açıklama yapıldı

Kocaeli Kuyumcular Derneği’nin derneğe

Kocaeli Kuyumcular Derneği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde yaşanan 100 yılın felaketi Güneydoğu depremi hepimizi derinden yaralamıştır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda derneğimiz, değerli meslektaşlarımız ve yerel basınımız arasında en ufak bir ayrışma ve yanlış anlaşılmaya müsaade etmek istemediğimizi özellikle belirtmek isteriz. Kocaeli Kuyumcular Derneği olarak ilk saatlerden itibaren Türkiye’de bulunan Kuyumcu oda ve dernek başkanları ile koordineli bir şekilde yardım organizasyonlarında bulunmuştur. Kocaeli Kuyumcular Derneği ve KOTO 14. Meslek komitesi iş birliği ile ayni ve nakdi yardımda bulunarak destek olmuşlardır ve olmaya da devam etmektedirler.

“RUTİN ÖZEL GÜNLER”

Ancak son günlerde bazı yerel yayın organlarında 12 Şubat Pazar günü kuyumcuların açılmasının zorunlu tutulduğu iddia edilerek derneğimizin hedef gösterildiğini üzülerek takip ettik. Ülkemizin geçtiği bu hassas günlerde gündemi meşgul etmek istememekle beraber bu uygulamanın rutin olarak özel günlerin olduğu zamanlarda yapıldığını ancak yarın özelinde bunun derneğimiz tarafından zorunlu tutulmadığını, meslektaşlarımız içinde Pazar günü açmak isteyenlerin bulunması nedeni ile böyle bir karar aldığımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız. Kocaeli Kuyumcular Derneği olarak her saniyenin değerli olduğu bugünlerde yardımlarımızı beyan ettiğimiz ve kamuoyunu böyle bir konu ile meşgul ettiğimiz için üzgünüz.  Tekrardan yaşanan afette hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”