Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Lokantacılar Odası otomatik mesajla aidat istemiş

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, odaya olan birikmiş aidat borcunu yapılandırarak 70-100 TL arası taksitlendiren oda üyelerine, ay sonu yaklaştığı için otomatik gönderilen hatırlatma mesajının manipüle edildiğini söyledi.

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, devletin sunduğu yapılandırmadan faydalanarak birikmiş aidat borcunu ödeyemeyen üyelere 70-100 TL arası taksitlendirme yapıldığını söyledi. İmkan sağlanan yapılandırma ödemesine yönelik oda tarafından otomatik yollanan mesajların sadece hatırlatama amaçlı olduğunu söyleyen Özdemir, konunun farklı yansıtıldığını söyledi. Bazı esnaflar bu mesajlar nedeniyle oda yönetimine tepki göstermişti.

“SADECE HATIRLATMA AMAÇLIDIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hikmet Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dün bazı haber sitelerinde Lokantacılar Odası’nın zaten zor durumda olan lokanta esnafına yönelik baskı yapılıyormuş gibi aidat ödemelerin istendiğine yönelik basında yer alan haberler gerçeği olduğundan farklı yansıtmaktan ibarettir. Oda Başkanı olarak gerek pandemi döneminde gerek pandemi öncesinde olduğu gibi her zaman esnafımızın yanında olduğumuz bilinen bir gerçektir.”

“HERHANGİ BİR BASKI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Oda üyelerimizden uzun süre aidat borcunu ödeyememiş olan esnafımıza devletimiz tarafından sunulan yapılandırmadan faydalanarak taksitlendirme aracılığıyla ödemeleri 70-100 TL arasında yapılan taksitlerin ay sonunun yaklaşması nedeniyle hatırlatma amaçlı yollanan mesajlar sanki oda üyelerimizden baskıyla ödeme yapması bekleniyormuş gibi yansıtılmışız.

“FARKLI YANSITAN HABER SİTELERİNİ KINIYORUM”

Çıkan haberlerin odamıza karşı karalama kampanyası olduğunu görmek de konunun gerçeğinde farklı yansıtıldığını görmek de oda olarak bizi üzmüştür.”