Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli metrosu çalışmaya başlamış… Haberimiz yok!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu dün TBMM’de yaptığı konuşmada henüz inşaat halinde olan Kocaeli metrosu ile yolcu taşıdıklarını iddia etti.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu

Ugur ENC minKocaeli’de metro çalışması Gebze-Darıca arasındaki hatta devam ediyor. Bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan çalışmalar 31Mart yerel seçimleri sonrasında göreve gelen Tahir Büyükakın tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmişti. Dün TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Btüçe görüşmelerinde metrolar da gündeme geldi.

gebze metrosu kocaeli metrosuKOCAELİ METROSU İLE YOLCU TAŞINMIŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kocaeli’de metro ile yolcu taşımacılığının yapıldığını iddia etti. Karaismailoğlu’nun konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “4 ilde üstlendiğimiz 7 metro projesiyle Türkiye’nin ekonomisine 16,5 milyar TL katkı sağladık. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Antalya’da hayata geçirdiğimiz metrolarla bugüne kadar 874 milyon yolcu taşıdık. 270 milyon saat zamandan, 250 bin ton yakıttan tasarruf ettik, karbon emisyonundan 138 bin ton azalma sağladık. 6 ilde daha yapımı süren 9 projemiz. 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Kocaeli’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı sürdürülen ve tamamlandığında Kocaeli ile İstanbul’u Marmaray bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Gebze-Darıca metro hattı inşaatında çalışmalar devam ediyor. Toplam 11 istasyonu olan ulaşım hattının Gebze ve Darıca arasında kalan kısmının 2022 yılı sonunda, tamamının ise 2023 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor.