Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Mimarlar Odası duyurdu: Halkevi için şartname değiştiriliyor

Halkevi’nin restorasyonuna talip olduklarını açıklayan Kocaeli Mimarlar Odası Başkanı Alper Dülger, süreç ile ilgili yeniden açıklama yaptı. Dülger, “İhale şartnamesi taleplerimiz doğrultusunda güncellenecek. Fiyat farkı ve enflasyona dair düzenlemelerin ihale şartnamesine eklenmesiyle restorasyon ihalesi daha cazip hale gelecek. 5’nci Halkevi ihalesi son ihale olacak” dedi.

Halkevi’nin restorasyonuna talip olduklarını

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit’in değerlerinden biri olan Halkevi binası için Kocaeli Valiliği tarafından dört kez restorasyon ve güçlendirme çalışması ihalesi düzenledi ancak ihale bir türlü sonuçlanmadı.  Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi geçtiğimiz aylarda Halkevi binasına talip olduklarını duyurdu. Şube Başkanı Alper Dülger, “Eğer restorasyonu yapamıyorlarsa biz talibiz. Bunun alternatifi, öylesi veya böylesi yok. Bu bina yerinde dönüşmek zorundadır. Her şeyiyle biz Mimarlar Odası olarak bu işin altından kalkarız” dedi ve 49 yıllığına Mimarlar Odası’na tahsisini istedi.

Alper Dulger 1“VALİLİK OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİ”

Kocaeli Valili ile görüşme yapılmasının ardından bugün Dülger, tarihi taş binada basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da katıldı. Dülger, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Halkevi binasını mimarlar odası olarak talep ettik ve restorasyonu üstlenebileceğimizi duyurduk. Kocaeli Valiliği’ne bildirdik. Yapılan değerlendirme sonrasında vali yardımcımız ile yaptığımız görüşme bizlere umut oldu. Halkevi binasının tahsisi konusunda maliyet nedeniyle olumsuz olduklarını bildirdiler.

“5’NCİ HALKEVİ İHALESİ SON İHALE OLACAK”

Verilen olumsuz yanıta rağmen bir şeyin net olarak bilinmesi konusunda Kocaeli Valiliği ile aynı fikirdeyiz. Yapının restorasyonu aslına uygun olarak aynı yerde gerçekleştirilecek. Aksi yönde tüm tartışmalar bugün itibariyle son bulmuştur. İhale şartnamesi taleplerimiz doğrultusunda güncellenecek. Fiyat farkı ve enflasyona dair düzenlemelerin ihale şartnamesine eklenmesiyle restorasyon ihalesi daha cazip hale gelecek. 5’nci Halkevi ihalesi son ihale olacak.

“BİZİM DERDİMİZ RESTORE EDİLEREK AÇILMASI”

Restorasyon başladıktan sonra sürecin tamamı Mimarlar Odası tarafından izlenecektir. Yapının yerinde yıkılmadan restore edilmesini istedi. Bizim tek gayemiz derdimiz yapının restore edilerek açılması. Mimarlar Odası olarak üstlenmemizin sebebi buydu. Kocaeli Valiliği bu konuda taviz vermeden itibar meselesi olarak görmesi bizim için önemli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda kararlılık gösteriyorsa oda olarak biz küçük bir birimiyiz. Bu restorasyonu kimin gerçekleştiğiyle sonrasıyla ilgileniyoruz.

“OLUMSUZ OLMASI HALİNDE TEKRAR TAHSİS İSTEYEBİLİRİZ”

5’nci ihalenin son ihale olacağını düşünüyorum. Ocak ortası ya da sonu bekliyordum ihaleyi çünkü yapı birim maliyeti açıklanmadı. O yüzden burada bir çekincemiz var. İhale şartnamesinde söylediğimiz güncellemeler yapılırsa bunun sorun olacağını düşünmüyorum. Sürecin olumsuz olması sonucu biz tekrar tahsis talebimizi iletebiliriz Kocaeli Valiliği’ne. Biz Halkevi’ni eğitim merkezi olarak kullanıldığı dönemdeki gibi aynı fonksiyonda devam etmesini istiyoruz. Mimarlar Odası’nın oraya taşınması gibi bir durum söz konusu değil. Restorasyon sonrasında tamamen eğitim ve kültür faaliyetlerinde kullanılacak. Halkevi için iş birliği yapılması gerekiyorsa bütün işbirliğini yapacağız. Bizim derdimiz buradan bir pay çıkarmak değil, yapının restore edilmesi.”

“KENTE YAKIŞIR BİR HALE GETİRİLMELİ”

Dülger’in ardından konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Kente yakışır bir hale getirilmesini İzmit halkı adına talep ediyorum. Benim içimi acıtan şudur: 6 sene evvel yaptığımız ilk toplantıda 18 tane kent büyüğünü götürdük. Onlar restore edilmiş halini görmediler. Hiç olmazsa kalan 7-8’i görsün. Yeni Cuma Camii’nin oradan her gün geçiyorum. Mutlu oluyorum. Aynı özen Halkevi’ne de gösterilmeli. Mimarlar Odası’na teşekkür ediyorum” dedi.

Huseyin Erol Alper Dulger