Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli muhtar silahıyla karısını tehdit etti!

Kocaeli’nin merkez ilçelerinden birinde köy muhtarı olan E., ruhsatlı silahıyla mezarlığa götürdüğü karısını öldürmekle tehdit etti.

Kocaeli’nin merkez ilçelerinden birinde

Türkiye genelinde görev yapan bütün muhtarların silah taşıma ruhsatı alma hakkı var. 2017 yılında ise bambaşka bir değişiklik ile bu hak genişletildi. 2017’de OHAL kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenlerin, uygun niteliklere sahip olmaları halinde silah taşımaya devam edebilmesi ve harçtan muaf tutulması kararı alındı. Bu karar sonrasında neredeyse bütün mevcut ve eski muhtarlar silahlandı.

SİLAHINA EL KOYDULAR

Muhtarların silahlanması bu zaman kadar kimi dönemlerde olumsuzluklarla gündeme geldi. Muhtarlık silahıyla cinayet işleyen, katıldığı düğünlerde magandalık yaparak havaya ateş açan pek çok muhtar gündeme geldi. Söz konusu silahlanmayla ilgili bir kötü haber de kentimizden geldi. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin merkez ilçelerinden birinde görev yapan köy muhtarı E.’nin ruhsatlı silahına el konuldu. Silaha el konulma gerekçesi ise şaşkınlık yarattı.

KARISINI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Muhtar E., bir süre önce tartıştığı nikahlı karısını köy mezarlığına götürdü. Belindeki silahı çıkaran ve karısını mezarlıkta öldürerek mezara gömmekle tehdit eden muhtar E. daha sonra bölgeden ayrıldı. Eşinin şikayeti sonrasında jandarma komutanlığına bağlı birlikler muhtar E.’yi gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan muhtar E.’nin ruhsatlı silahına da el konuldu.