Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli pandemide sarı renge döndü

Tüm Türkiye’de Koronavirüs rakamları delta varyantından dolayı hızlı bir şekilde artarken Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünden en büyük umudumuz olan aşıyla ilgili güzel haber geldi.

Tüm Türkiye’de Koronavirüs rakamları

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü aşılama çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Her fırsatta Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşları aşı olmaya devam ediyor. Bugün ise aşı haritasıyla ilgili sevindiren bir haber duyuruldu. Kocaeli’nin aşı haritasındaki rengi turuncudan sarıya döndü. Kentimizde bugüne kadar yapılan toplam aşı 1 Milyon 600 bini geçti.

KOCAELİ SARI RENK

İlk doz aşı olanların sayısı 965 bini geçerken ikinci doz aşı olanların sayısı ise 600 bine yaklaştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Kocaeli 18 yaş sütü nüfusun yüzde 65.1’i aşılanmış durumda. Bu oranla Kocaeli sarı kategoride yer alan iller arasına girdi.

MAVİ YAKIŞIR

İl Sağlık Müdürlüğü aşı haritasındaki yeni durumumuzu paylaşırken şu ifadeler yer verdi:
“Kocaeli Türkiye Aşılama haritasında yüzde 65,1 ile sarı renge döndü. Hedefimiz salgını ortadan kaldırmak ve sağlıklı toplum için hızla aşı olarak mavi renge dönmek. Haydi Kocaeli sana Körfez’in Mavisi yakışır.”

KOCAELI PANDEMI