Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli polisi işçileri yürütmedi!

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçilerinin yürüyüşüne poli,s engel oldu.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri, Ankara’ya doğru başlatacakları yürüyüş için Gebze’de bir araya geldi. Birleşik Metal-İş sendikasının Gebze 1 No’lu Şube binasının önünde buluşan işçiler “Sendikalaşma hakkı istiyoruz” pankartı açtı.

VALİLİK KARARI

Çok sayıda polis de işçilerin toplandığı alanın yakınında konuşlandı. Polisler, önce işçileri fiziki mesafeye uymaları konusunda uyardı, daha sonra ise “Valilik kararı olduğu” gerekçesiyle işçileri engellemeye başladı. Polisin müdahalesi sonrası iki işçi gözaltına alındı. Kocaeli Valiliği, işçilerin yürüyüş kararı almasının ardından koronavirüs salgını gerekçesiyle kentte 30 gün boyunca gösteri ve yürüyüş yasağı ilan etmişti.