Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Sanayi Odası inşaatında iş güvenliği yok!

Kocaeli Sanayi Odası’nın inşası devam eden 3 katlı binasında iş güvenliği hiçe sayılıyor. Binada çalışan işçiler baret dahi kullanmıyor.

Kocaeli Sanayi Odası’nın inşası

Ugur ENC min e1623645972212Kocaeli Sanayi Odası’nın fuar alanı içerisindeki mevcut idari binanın yanında bulunan eski sosyal tesis binası yaklaşık olarak üç yıl önce yıkıldı. Bu yıkım sonrasında bölgeye KSO için yeni bir bina inşa edileceği duyuruldu ancak çalışmalar istenildiği gibi gitmedi. tesis binası çalışmalarına üç yıl önce başlamıştı. Proje çizimi tamamlandı. Bu sırada bölgeden geçen su hatlarının hesaba katılmadığı ortaya çıktı ve yeniden proje çizildi.

HİÇBİR GÜVENLİK TEDBİRİ YOK

Kocaeli SAnnayi Odası yeni bina inşaatı geçtiğimiz sene hızlandı. Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek olan binanın ana iskeleti sonunda ortaya çıktı. Pandemi yasaklarında dahi devam eden bina inşaatının 2021 sonuna kadar tamamlanması için çabalanıyor. Ancak bu çaba inşaatta iş güvenliğinin hiçe sayılmasına sebep oluyor. İşçiler baret dahi takmadan çalışıyor. Kocaeli’nin bütün sanayi kurumlarını temsil eden bir odanın inşaat çalışmasında hiçbir iş güvenliği tedbiri alınmaması şaşkınlık yaratıyor.