Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı için bakanlıktan ‘usulsüzlük yok’ cevabı

İki kez ihalesi iptal edilen, son ihalede ise yine aynı şirkete ihale edilen Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı ilgili HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından cevaplandırılması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. Bakanlık, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

İki kez ihalesi iptal

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı inşaatı için ilk ihaleyi Eze İnşaat, ikinci ihaleyi ise Eze İnşaat’ın gruplarından ATİS Asfalt firması almış, açılan dava sonucunda iki ihale de iptal edilmişti. İlk ihale şirketin yeterlilik belgesi olmaması sebebiyle, ikinci ihale ise pazarlık usulü yapılması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle iptal edildi. 2020 yılından beri yapılması planlanan proje ile ilgili son ihale Eylül ayında davet usulü yapıldı ve ihaleyi Eze İnşaat kazandı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması talebiyle konuyu meclise taşıdı.

“DAVET USULÜ KATILDIĞI DOĞRU MUDUR?”

Gergerlioğlu tarafından verilen yazılı önergede usulsüzlük iddialarının doğru olup olmadığı soruldu. Gergerlioğlu, “Usulsüzlük iddiaları doğruysa ihale aşamasında ihale şartlarını taşımayan firmalar ihaleye nasıl girebilmektedir? Mahkeme kararına rağmen ihalenin aynı firmaya verildiği ve bahsi geçen firmanın davet usulü ile ihaleye katıldığı iddiası doğru mudur?” sorularını yöneltti. Ayrıca Gergerlioğlu son 5 yılda bakanlık tarafından yapılan ihaleleri ve iptal edilen ihalelerin sayılarını da sordu.

“EKONOMİK AÇIDAN EN DÜŞÜK TEKLİFİ VEREN FİRMA”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı söz konusu önergeye cevap verdi. Bakanlık cevabında şu ifadelere yer verdi; “Soru önergesinde bahsi geçen iddialar gerçek dışı olup, tüm iş ve işlemler; ilgili kanun ve yasal mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Süreç; kesinleşen yargı kararları doğrultusunda devam ettirilmektedir. Diğer taraftan; söz konusu işe ait ihaleye 7 firma davet edilmiştir. 6 firmanın teknik yeterliliği ve iş deneyim belgesi yönünden istenilen kriterleri sağladığı tespit edilmiş olup, ekonomik açıdan en düşük teklifi veren firmaya ihale edilmiştir.”