Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde müşavire kıyak!

Sayıştay raporunda Kocaeli Şehir Hastanesi’nde arsa tahsisi ile ruhsat süreçleri tamamlanmadan ve yüklenicilere yer teslimi yapılmadan müşavir firmaların işe başlatıldığı ortaya çıktı.

Sayıştay raporunda Kocaeli Şehir

Ugur ENC min e1623645972212Sayıştay Başkanlığı’na bağlı denetçiler tarafından 2020 yılı için yapılan denetimlerde son yılların yeni modası olan kamu özel ortaklığında inşa edilen şehr hastaneleri de yer aldı. Sayıştay raporlarında  “Kamu özel işbirliği modeli yapılan şehir hastanesi projelerinde arsa tahsisi ile ruhsat süreçleri tamamlanmadan ve yüklenicilere yer teslimi yapılmadan müşavir firmaların işe başlatılmasının sorunlara neden olması” başlığıyla yer alan bulgularda Kocaeli Şwhir Hastanesi de kendine yer buldu.

KOCAELİ DAHİL PEK ÇOK İLDE…

Denetçilerin raporlarında şu ifadeler yer aldı: “Elazığ, Manisa, Konya, Gaziantep, Kocaeli ve İzmir şehir hastanelerine ilişkin müşavirlik hizmet alımlarında; görevli şirketlere yer teslimi yapılmadan önce müşavir firmaların işe başlatılmaları sebebiyle, süre uzatımlarının büyük bir kısmının, başlangıçtaki verimsiz geçirilen bu süre farklarının telafisi adına verildiği anlaşılmaktadır. Verilen süre uzatımlarına ilişkin sözleşmelerdeki hükümler gereğince, uzatılan süreye isabet eden sözleşme bedeli kadar, fiyat farkı ödenmesine sebebiyet verilmişti.

FİYAT FARKI DOĞDU

Bu itibarla; söz konusu süre uzatımları sebebiyle ödenen fiyat farklarının nedenlerinin araştırılması, kusurluların tespit edilmesi, görevli şirket kusurundan kaynaklı yatırım dönemi süresinin gecikmesi sebebiyle müşavir firmalara fiyat farkı vb. ek ödeme yükümlülüğüne girilmiş olması halinde bu hususun şehir hastanelerine ilişkin sözleşmelerin 14.1’inci maddeleri gereğince “Şirket’in Tazminat Yükümlülüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedi.