Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Stadı tramvay hattı ihalesi 11 Ağustos’ta!

Akçaray tramvay hattının Kuruçeşme’nin ve Şehir Hastanesi’nin ardından Kocaeli Stadı’na kadar uzatılacak. Yeni hat için ihale 11 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Akçaray tramvay hattının Kuruçeşme’nin

Ugur ENC min e1623645972212Akçaray tramvay hattının Kuruçeşme’nin ve Şehir Hastanesi’nin ardından Kocaeli Stadyumu’na kadar uzayacağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanmıştı. Tramvay hattı giderek şehir geneline yayılıyor. Daha önce ihalesi yapılan projeye göre Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya stadyum güzergahında toplamda 8 kilometre olmak üzere üç yeni hat mevcut hatta entegre edilecek. Kuruçeşme hattı 1 kilometre uzatılarak Plajyolu tramvay hattına bağlanacak. Alikahya stadyum hattı da 3 bin 500 metre uzanarak Yahya Kaptan’da mevcut hatla birleşecek.

ŞEHİR HASTANESİ VE STADYUMA HAT

3 bin 500 metrelik Şehir Hastanesi hattı da Bekirdere bölgesinde tramvay hattına bağlanacak. Şehir Hastanesi ve stadyum tramvay hattı kısmı 120 günde tamamlanarak hizmete girecek. Hastane hattında 5, stadyum hattında 7 Kuruçeşme hattında da 2 durak bulunacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce Kuruçeşme hat uzatım ihalesine çıkmıştı. Şimdi sırada Alikahya Kocaeli Stadı hat ihalesi var. Bu ihale de 11 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.