Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli su kesintisi için İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’tan açıklama: 1 ay sonra başlar!

Türkiye’de bu yıl yaşanan su krizi Kocaeli’yi de vurdu. Kentin en önemli barajı olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 6’ya geriledi. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık Kocaeli su kesintisinin başlayabileceğini işaret etti. Sağlık, “1 aya kadar yağış olmazsa kısıtlamalar başlar” dedi.

Türkiye’de bu yıl yaşanan su krizi Kocaeli’yi de vurdu. Kentin

ozel haberTürkiye bu yıl resmen kuraklıkla mücadele ediyor. Yurdun farklı noktalarında yer alan barajlar kururken, özellikle bazı büyükşehirlerde ise kısmi su kesintileri uygulanıyor. Kocaeli’de de kentin en önemli barajı olan Yuvacık Barajı’nda 21 Kasım itibariyle 3 milyon 240 bin metreküplük su kaldı. Su seviyesinin yüzde 6’ya gerilediği Yuvacık Barajı’nda tehlike çanları her zamankinden daha fazla çalarken; İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, gazetemize yaptığı açıklamada su kesintilerinin yaşanabileceği sinyalini verdi.

Kocaeli su kesintisi icin ISU Genel Muduru Ali Sagliktan aciklama 1 ay sonra baslar1BİRÇOK İLDE KURAKLIK YAŞANIYOR

Türkiye’de geçtiğimiz eylül ayı itibariyle Hatay, Kastamonu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Trakya Bölgesi, Zonguldak, Aydın, Tokat, Ankara, Bolu, Çanakkale, Bursa, İzmir, Erzincan, Bilecik ve Uşak’ta ya su seviyeleri çekildi ya da barajlar tamamen kurudu. Bazı illerde yerel yönetimler ise yaşanan gelişmeler nedeniyle çareyi su kesintilerinde buldu. Özellikle İzmir’de 6 Ağustos’ta su kesintisi uygulaması başlamış ve söz konusu kesintiler 15 Kasım’a kadar da uzatılmıştı.

Kocaeli su kesintisi icin ISU Genel Muduru Ali Sagliktan aciklama 1 ay sonra baslar2YUVACIK BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜZDE 6

Yurdun diğer noktalarında da tehlike çanları çalarken; Kocaeli’de de korkulan oldu, kentin iki barajı olan Yuvacık Barajı ve Namazgah Barajı’nda ciddi düşüş yaşanmaya başladı. 21 Kasım’da yapılan ölçümde Yuvacık Barajı’nda 21 milyon 600 bin metreküp su kaldı. Su seviyesinin yüzde 6’ya kadar gerilediği barajda tarihi yapılar gün yüzüne çıktı. Namazgah Barajı’nda da su miktarının 21 Kasım itibariyle 8 milyon 310 metreküp olduğu ve yüzde 37 seviyesinde bulunduğu öğrenildi.

“BİR AYA KADAR SU KESİNTİLERİ BAŞLARIZ”

Kocaeli’deki su miktarının azalmasının ardından İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, gazetemize açıklamalarda bulundu. Sapanca Gölü’nden su basmaya devam edeceklerini belirten Sağlık, su kesintilerine dair de açıklama yaptı. Ali Sağlık açıklamasında şunları söyledi: “Bir ay içerisinde inşallah yağmur gelir eğer gelmezse kesintilere başlarız. Eğer Sapanca’dan su basmazsak halimiz duman. Vatandaş tasarruf yapmalı, su tüketimini düşürmeli. Bundan sonra yapılması gereken bu. İklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Eski alışkanlıklarla su tüketimine devam edilirse bu kentte her yıl sıkıntı olabilir.”

Kocaeli su kesintisi icin ISU Genel Muduru Ali Sagliktan aciklama 1 ay sonra baslar3
Kocaeli su kesintisi için İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’tan açıklama: 1 ay sonra başlar!

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Gelecek yıllar için hangi önlemleri alacaksınız? Su firmalarına verilen dereler su kaynakları tekrar barajı doldurmak için serbest bırakılacak mı? Endüstriyel su kullanımını nasıl azaltmayı planlıyorsunuz? Ben cevap vereyim hiç bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gebze’de faaliyet gösteren Deltal Otomotiv Şirketi, nisan ayında konkordato başvurunda
Sıradaki Haber Kriz Gebzeli firmayı vurdu, Deltal Otomotiv’in konkordato süresi uzatıldı!