Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli ulaşıma yüzde 20 zam geliyor!

Kocaeli’de minibüsçüler şehir içi ulaşıma yüzde 20 zam talebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Kordinasyon Merkezi’ne (UKOME) başvurdu.

Kocaeli'de minibüsçüler şehir içi

Kocaeli’de ulaşıma zam geliyor. Minibüsçüler şehir içi ulaşımına yüzde 20 zam için UKOME’ye başvurdu. Özgür Kocaeli’den Cemalettin Öztürk’ün haberine göre; Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası, pandemi nedeniyle otobüs ve minibüslere sosyal mesafeyi korumak amacıyla sınırlı sayıda yolcu alınmasından dolaya yaşadıkları ekonomik sıkıntıları bir nebze azaltmak için Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı’na yüzde 20 oranında zam teklifinde bulundu. Oda yönetiminin teklifi yaklaşık 5 ay önce yaptığı ortaya çıktı. Otobüsçüler Odası, teklifin biran önce yürürlüğe girmesi için UKOME Daire Başkanlığı ile görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

YÜZDE 15 ZAM GELMİŞTİ

Kocaeli genelinde ulaşımda hizmet veren otobüs ve minibüsçü esnafına en son, pandemiden önce 5 Eylül 2019 tarihinde zam yapılmıştı. Yüzde 10 ile 15 oranında gerçekleşen zamma göre, şehir içi ulaşım ücreti 2 lira 75 kuruştan 3 liraya, öğrenci ücreti 1,5 liradan 2 liraya, indirimli binişler ise 2 liradan 2 lira 25 kuruşa yükseltilmişti. Öğrencinin her binişi için 40 kuruşunu, indirimlinin her binişi için 15 kuruşu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ödemesi kararı alınmıştı. Zam kararı, 5 Eylül 2019 tarihinde yürürlüğe girmişti.

CORONA VİRÜSÜ SÜRECİNDE MADDİ DESTEK

Eylül 2019’da uygulamaya geçen ulaşım zammından 7 ay sonra korona virüs salgını ortaya çıktı. Salgın tedbirleri kapsamında uzun süre sokağa çıkma yasağı uygulandı. Otobüs ve minibüsçü esnafı büyük ekonomik sıkıntılar yaşadı. Günlük yolcu taşıma kapasitesi 600 bin yolcudan 200 bin yolcuya kadar düştü. Ulaşım hizmeti veren esnaf destek talebinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, konuyu Cumhurbaşkanına taşıdı. Büyükakın’ın bu talebi karşılık buldu. Hükümet, tüm yurtta hizmet veren şehir içi ulaşım esnafına destek paketi çıkarttı. Destek kapsamında Kocaeli genelinde şehir içi ulaşımında hizmet veren yaklaşık 2 bin civarında otobüs ve minibüsçü esnafına 3’er taksitte toplam 17 milyon 600 bin lira nakdi parasal destek verildi. Ulaşım ücreti talebinin Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı oturumunda gündeme alınması bekleniyor.