Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yurtta pislik içinde yaşatılıyor!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bulunan Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’ndaki görüntüler şoke etti. İki haftadır odaları ve sosyal alanlarının temizlenmediğini söyleyen öğrenciler toz nedeniyle ilaç almaya başladıklarını söylüyor

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde
SEBO İMZA

Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda, asansörden çıkmaya çalışan öğrencinin sıkışarak hayatını kaybetmesi sonrası gözler yurtlardaki eksiklere çevrildi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde bulunan Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda barınan öğrenciler, aksaklıkları gazetemize anlattı. Odalar ve dışarıda görünmeyen alanların iki haftadır temizlenmediğini söyleyen öğrenciler, “Her yer toz içerisinde geceleri öksürmekten uyuyamadığımız için ilaç takviyesine başladık” dedi.

GÖRÜNTÜLER ŞAŞKINLIK YARATTI

Özellikle ortak kullanım alanlarından gelen görüntüler şaşkınlık yarattı. Çamaşırhane gibi hijyenik olması gereken alanlardaki kirlilik, odalardaki düzensizlik, temizlik yapılmaması öğrencilerin sağlıksız ortamlara mahkum etti.

ASANSÖRLER ARIZALANIYOR!

Gazetemize konuşan bir öğrenci, “Odalar ve dışarıda görünmeyen alanlar iki haftadır temizlenmiyor. Yurtta kapasite artırımı yapılıyor. 4 kişilik odalar ranza sistemiyle 6 kişilik yapıldı. Ranza montaj ve taşıma işlemi ucuz işlik sebebiyle temizlik çalışanlarına yaptırılıyor. Asansörler ayın 2 haftası çalışmıyor sürekli arızalanıyor.  Eksi dört ve zemin artı 4 katı bulunan mega bir yurtta ben de dahil birçok öğrenci asansörlerin arıza sebebiyle kullanmaktan korktuğumuz için sekiz ve dokuz kat merdiven kullanmayı tercih ediyoruz” dedi.

ÇAMAŞIR MAKİNELERİ KURUTMA MAKİNELERİ BOZUK!

Bir diğer öğrenci ise, “Çamaşır ve kurutma makinaları çalışmıyor. İmkanı olan evde barınan arkadaşlarının çamaşır makinasını kullanıyor. Yemekhanede etler ve tavuklar tam pişmemiş olarak sunuluyor. Öğrenciler zehirlenmekten korkuyor. Yurt yönetimi bunca sorunu görmezden gelip öğrencilere manevi danışmanlık ve dinî etkinlikler düzenleyip öğrencilere siyasal islami değerleri aşılamakla meşgul” ifadelerini kullandı.

ÖKSÜRMEKTEN İLAÇ KULLANMAK ZORUNDA KALDILAR!

Hijyenden şikayet eden bir başka KOÜ öğrencisi, “Yurdun koridorlarında yapım aşaması içi bekleyen ranza parçaları mevcut. Dolayısıyla her yer toz ve kirli. Odalarda yerler çamaşırhane ile aynı durumda yeni kurulan ranzalarda temizlenmedi. her yer toz içerisinde geceleri öksürmekten uyuyamadığımız için ilaç takviyesine başladık.” ifadelerini kullandı.

BOŞ ODADA YERE RANZASIZ YATAK KONULMUŞ

Diğer yandan sosyal medyada aynı yurttan paylaşılan bir fotoğrafta öğrencilerin yere atılan yataklarda yatmaya mecbur bırakıldığı görüldü.

Kocaeli Universitesi Yurt

YURDUN ÇAMAŞIRHANESİ BU HALDE: