Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi’nde torpil iddiası!

Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans ve doktora başvurularında torpil yapıldığı iddia edildi.

Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri

Ugur ENC minKocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans başvurularında torpil yapıldığı iddia edildi. Emre Veral isimli bir öğrenci Kocaeli Üniversitesi’nde lisans derecesi almayanların elendiğini belirterek Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü de etiketlediği bir paylaşımda bulundu. Veral sonuçlar üzerinden yapıldığını iddia ettiği torpili tek tek anlattı.

YEDEK LİSTEYE BİLE GİREMEDİLER

Emre Veral’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “@ProfDrHulagu hocam bir adaletsizlik de ben paylaşmak istiyorum. Enerji sistemleri mühendisliği yüksek lisans listeleri resimlerdeki gibidir. Tek tek kontrol edemeyeceğinizi düşünerek açıklamaya yapma gereği duyuyorum. 51 kişilik listede sadece 20 kişi 60 puan bilim sınavı sınırını aşabilmiş. Ne tesadüf ki alınacak öğrenci sayısı da 20’dir. Diğer tüm adaylar barajın altında bırakıldılar.

PUANLARLA OYNANDI MI?

60 puan bilim sınavı baraj sınırını aşan 20 kişinin içerisinde en düşük puan 86 iken, diğer 31 kişinin içerisindeki en yüksek not 51 ile benim. Ne tesadüf ki geri kalan hiç kimse 51-86 arasında puan alamamış. Kısacası, alınacak 20 kişi belirlenmiş ve 86-100 bandı aralığında puanlarla programa kayıt hakkı verilmiştir. Diğer adayların da yedek listeye dahi girmesi engellenmiş ve 60 puan altında kalması sağlanmıştır.

ADAYLARIN ÖZELLİKLERİ NEYDİ?

Alınan adaylar neye göre belirlendi? Seçilen öğrenciler de olan özellikler neydi? Yoksa Koü duyurularda belirtmese de sadece kendi bölümünden veya kendi üniversitesinden tanıdığı bildiği öğrencilerin alımını mı yapıyor? Bizim eksiğimiz lisans derecesini Kocaeli Üniversitesi’nden almamış olmamız mıdır? @ProfDrHulagu derdim bu adaletsizliğin içerine girip eğitim almak değildir. Adaletsizliğin duyurulup düzeltilmesi için yazıyorum. Bilim insanlarına güvenemediğimiz ortamda kime güvenebiliriz?”

BU BİR SKANDAL

Bir başka usulsüzlük iddiasını ise CHP’li eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu dile getirdi. Mimarlık Fakültesi’nde torpil yapıldığını iddia eden Bekaroğlu, “Kocaeli Üniversitesi, 7 kontenjan için mimarlık doktora sınavı yapıyor. Mülakatta (mimarlık sorulmuyor) 2 kişi yüz alıyor ve programa kabul ediliyor, kalan 11 kişi 20 alıyor ve eleniyor. Bu bir skandal! Bu sınavı yapanlar bilim insanı olamaz! Bunlar emek hırsızı.” ifadelerini kullandı.