Kocaeli Üniversitesi’nde yetkili sendika değişti. Toplamda 8 sendikanın yer aldığı Kocaeli Üniversitesi’nde Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı sonucunda yetkili sendika Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi oldu. Sendika değişikliğine dair yasa kapsamında tutanak tutuldu.
2 BİN 608 KAMU GÖREVLİSİ BULUNUYOR
Kocaeli Üniversitesi’nde 1.392’si erkek, 1.216’sı da kadın olmak üzere toplamda 2 bin 608 kamu görevlisi bulunuyor. Üniversite bünyesinde 363’ü erkek, 186’sı da kadın olmak üzere toplamda 549 üyesi bulunan Eğitim Bir Sen Kocaeli Şubesi yetkili durumdaydı. Ancak, sendikalardaki üye sayısında yaşanan değişiklikle birlikte yetki, Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’ne geçti.
584 ÜYESİ BULUNUYOR
KOÜ’de yetkili hale gelen Türk Eğitim Sen’de 369’u erkek, 215’i de kadın olmak üzere toplamda 584 üye yer alıyor. Diğer sendikalarda ise Eğitim Sen 50 kadın ve 62 erkekle 112, Eğitim İş 44 erkek, 64 kadın 108 üye, Yurt Eğitim Sen tamamı erkek 5 üye, Hürriyetçi Eğitim Sen 40 erkek, 18 kadın 58 üye, Üniversite İdari Personel Sendikası (Üni Per-Sen) 11 erkek, 5 kadın 16 üye ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Eğitim Çalışanları Sendikası (YHS Eğitim-Sen) tamamı erkek olmak üzere 9 üyesi bulunuyor.

