Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valiliği: 343 okul 1999 yılına ait

Kocaeli Valiliği, okullarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, 1999 Marmara Depremi’nden bugüne kadar toplam 41 adet okul binasının güçlendirme işlemleri yapıldığını belirterek, “İlimiz genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binalarının toplam sayısı 997 olup 343 adet okul binası 1999 yılına ait; 654 adet okul binası ise 2000-2022 tarihleri arasında, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Valiliği, okullarla ilgili

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Türkiye, jeolojik yapısı ve konumu itibarıyla yeryüzünün en aktif fay zonları içerisinde bulunan bir deprem ülkesidir. Tüm depremler ve özellikle 17 Ağustos 1999’da meydana gelen, Kocaeli il ve ilçelerimizde ciddi kayıplara sebep olan Marmara Depremi’nin etkileri, daha sonra meydana gelebilecek afet riskleri ve tedbirleri için gerekli çalışmalar Valiliğimiz koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

90 OKUL BİNASI YIKILDI

Bu kapsamda; İlimizde 1999 yılı öncesi toplam 343 adet okul binası yer almakta iken; yaşanılan deprem nedeniyle 163 adet okul binasının hafif hasarlı konuma geldiği tespit edilerek gerekli olan deprem dayanıklılık değerlendirmeleri yapılmış ve uygunluğuna müteakip binalar hizmete açılmıştır. Ağır hasarlı ve yıkılacak konumda olan veya yenilenmesi gereken 90 adet okul binasının ise yıkımı gerçekleştirilmiş ve yerine yeni okul binaları tesis edilerek hizmete açılmıştır.

7 OKULUN YIKIMINA KARAR VERİLDİ

1999 Marmara Depremi’nden bugüne kadar toplam 41 adet okul binasının güçlendirme işlemleri yapılmıştır. 16 adet okul binasının ise güçlendirme imalat çalışmaları devam etmekte olup 30 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla güçlendirme işlemleri tamamlanacaktır. 2022 yılında yapılan genel deprem riski taramasında 7 adet okul binasının yıkımına karar verilmiş ve yıkımları gerçekleştirilmiştir. Yıkılan binaların yerine, yapılan çalışmalar sonucunda yeni yapım projeleri hazırlanmış, ihale çalışmaları kısmen tamamlanarak yapımlarına başlanmış olup bir kısmının da ihale süreci tamamlanmak üzeredir.

OKUL NAKLEDİLECEK

2023 yılı içerisinde genel tarama yapılması kararlaştırılan eğitim kurumları için yapılan çalışmalar sonucunda yapıların görsel ve fiziksel değerlendirmeleri yapılmış, mevcut haliyle risk taşımadığı gözlenmiştir. Yalnızca İzmit Akçakoca İlkokulu binasının yıkımına karar verilmekle bu okulda eğitim gören öğrenciler, Halk Eğitim Merkezinin boşalttığı eski İstiklâl İlkokulu binasına nakledilerek okulda yıkım çalışmalarına başlanmıştır.

343 OKUL BİNASI 1999 YILINA AİT

İlimiz genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binalarının toplam sayısı 997 olup 343 adet okul binası 1999 yılına ait; 654 adet okul binası ise 2000-2022 tarihleri arasında, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. Olası bir deprem felaketine karşın güvenilir yapılar inşa edilmiş olup her yıl periyodik olarak bina bakım ve güvenirlik kontrolleri yapılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeğini unutmadan tedbirlerimizi alarak güvenli, sağlıklı, huzurlu bir eğitim öğretim dönemi geçirmeyi, ülkemizi derin bir yasa boğan elim felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”