Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valiliği’nden şehit yakınları ve gaziler için iftar

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Antikkapı Restorant’ta iftar verdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Antikkapı Restorant’ta iftar verdi. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un selamlamaları ile başlayan program Fevziye Cami İmam Hatibi Faruk Çoban tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yenilen iftar yemeği ve İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından okunan duaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın selamlama konuşması gerçekleştirdi.

“BU TOPRAKLARDA KALICI OLARAK YAŞAYACAĞIZ”

Tüm konuklarını saygı ve sevgiyle selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Ramazan’ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim nice sağlıklı, huzurlu Ramazanlara ve Bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Türk Milletinin kendisine hizmet edeni unutmadığını belirten Vali Yavuz; Mağfiret, bağışlanma ve aynı zamanda Cehennem azabından kurtulmayı ifade eden bu mübarek ayda sizlerle bir arada ve beraberiz. Aziz Türk Milleti, Yüce Rabbimizin Kuran’ı Keriminde buyurduğu “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, bilakis onlar diridirler fakat siz onu bilemezsiniz” Ayet-i Kerimesini iyi anlamış dahası hayatına en iyi şekilde tatbik etmiştir. Bu sayede biz bin yıldır bu topraklardayız. İnşallah kıyamete kadar da bu topraklarda kalıcı olarak yaşayacağız.

“KENDİSİNE HİZMET EDENİ UNUTMAZ”

Çünkü söz konusu olan vatan, bayrak, kutsal değerler olduğunda hayatından vaz geçen milyonlarımız var. Buradan aldığımız güçle diyoruz ki; bu topraklarda biz hür ve bağımsız yaşamaya devam edeceğiz. Büyük milletlerin en büyük özelliklerinden bir tanesi vefalı olmasıdır. Yani kendisine hizmet edenleri asla unutmaması, onu hayırla yad etmesidir. Tam da bu manada hiç şüphesiz dünyadaki en büyük millet bana göre Türk Milleti’dir. Türk Milleti vefalı bir millettir. O yüzden kendisine hizmet edeni unutmaz. Kalbine, gönlüne yazar, duasında dile getirir. Kıymetli Şehit ailelerimiz ve Kahraman Gazilerimiz Aziz Milletimizin her zaman dualarında yer almaktadır.

“ALLAH’A EMANET OLUN”

Rabbim sizi evlatlarınız, eşleriniz ve çocuklarınızla Cennetinde buluşturur inşallah. Burada yarım kalmış hayatınızı ve mutluluğunuzu inşallah Cennetinde yaşamak mümkün olur. Bu duygularla Ramazan Ayınızı, yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun.” Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile protokol üyeleri, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet ettiler ve günün anısına fotoğraf çektirdiler.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen iftar programına Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ve Eşi Nurhan Yıldız, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Saffet Sancaklı, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan ve Eşi Leyla Turan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral İsmail Güldoğan ve Eşi, Donanma Komutanlığı Harekat Başkanı Tuğamiral Yusuf Akyüz ve Eşi, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu ve Eşi, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Tayfun Karataş ve Eşi, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Timur Yılmaz ve Eşi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Eşi, Baro Başkanı Mehmet Gül, Vali Yardımcısı Salih Bıçak, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdür V. Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı ve Eşi, İl Müftüsü Sinan Cihan, daire müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.