Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valiliği’nin 30 Ağustos resepsiyonuna siyasilerden katılım olmadı

Kocaeli Valiliği 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu Kocaeli Valiliği yerleşkesinde gerçekleştirildi. Resepsiyona siyasi il temsilcileri ve yöneticileri katılmadı.

Kocaeli Valiliği 30 Ağustos

Kocaeli Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü sebebiyle Valilik yerleşkesinde resepsiyon gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Candemir Gültekin, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, MHP Kocaeli eski Milletvekili Kemal Köse şehit yakınları ve gaziler ile aileleri katılım gösterdi.

“BİZİ BU TOPRAKLARDAN SÖKÜP ATMAK İSTEYENLER…”

Programda konuşma yapan Vali Yavuz, şu ifadelerde bulundu; “30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi yad ediyoruz. Türk Milleti, hiçbir zaman öldürmeyi, katletmeyi, işgal etmeyi değil yaşatmayı tercih etmiştir. 1071’i hazmedemeyenler bizi bu topraklardan söküp atmak isteyenler, bundan yaklaşık 100 yıl önce Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Tek dişi kalmış canavar’ gibi saldırdılar. Yakıp yıktılar. Aziz Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte onurunu haysiyetini ve bağımsızlığını koruyacağına dair inancını ortaya koymuş ve Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

“ALACAKLARI CEVAP HEP AYNIDIR”

Biz zaferlerimizi kutlarken gençlerimize, geleceğimize buradan mesaj vermek istiyoruz. Yoksa sadece zaferleri anmak bu zaferleri kazandıranları da yad etmek yeterli değildir. Uyanık olmazsak bir ve beraber olmazken bu ihanet çeteleri yine ülkemize yönelik kumpaslar içerisinde olduklarını gözden kaçırabiliriz. Suriye’de olanlar, Akdeniz’de olanlar, göçler hepsine baktığımızda bir kez daha yüzleşeceğimiz sorunlar olduğunu görüyoruz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ Bugün aslında buradan vermek istediğimiz mesaj 30 Ağustos Zaferimiz ile taçlanan Anadolu’daki zaferimizin edebiyata süreceğidir. İçimizdeki hangi hainleler iş birliği yapacaklarsa yapsınlar alacakları cevap hep aynıdır. Hezimettir. Biz bu duygu ve düşüncelerle bu vatanı hür ve bağımsız yaşattık yine yaşatacağız. Bir kez daha 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyorum.”