Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valisi: Hayatını kaybedenlerin çoğunun aşı yaptırmadığını tespit ettik

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Pandemi Değerlendirme Toplantısı sonrasında, “Aşının ölüm riskini büyük ölçüde azalttığını ve hayatını kaybedenlerin çoğunun aşı yaptırmadığını tespit ettik. Lütfen sırası gelen aşısını yaptırsın” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş aşısını olmaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisiyle mücadelede büyük önem taşıyan aşı çalışmalarıyla ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz önemli bir tespit paylaştı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve vali yardımcılarının katılımıyla Kocaeli Pandemi Değerlendirme Toplantısı yapan Vali Yavuz, “Salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirleri gözden geçirdik.” dedi.

‘SIRASI GELEN AŞISINI YAPTIRSIN’

Yavuz açıklamasının devamında, “Aşılama için daha fazla gayret gösterilmesine ve ikna çalışmalarına ağırlık verilmesine karar verdik. Bulaşı, sosyal hareketliliğin, ev ve akraba ziyaretlerinin artırdığını tespit ettik. Aşının ölüm riskini büyük ölçüde azalttığını ve hayatını kaybedenlerin çoğunun aşı yaptırmadığını tespit ettik. Lütfen sırası gelen aşısını yaptırsın. Maske, Mesafe ve hijyene dikkat etsin.

Kanser, ALS , diyaliz hastaları gibi önemli hastalığı bulunanları aşılamaya devam ediyoruz. Tedbirlere uyarak hep birlikte başaracağız. Kurallara uyan herkese çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.