Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: Kentimizde ikamet eden toplam 70 bin 861 yabancı bulunmakta

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, “İlimizde 3 ayrı birimde yabancılara yönelik hizmet vermektedir. Kentimizde ikamet eden toplam 70 bin 861 yabancı bulunmakta. Gündoğdu geri gönderme merkezinde şimdiye kadar toplam 5 bin 126 düzensiz göçmen sınır dışı edilmiştir” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

Özgun imzaKocaeli Valiliği, İl Göç Kurulu Uyum Toplantısı bugün Valilik Akçakoca Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, vali yardımcıları, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, il müdürleri ile birim müdürleri katıldı. Toplantıda göç ve düzensiz göç ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

“26 BİN YABANCIYA EĞİTİM VERİLDİ”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kentimizde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar ile ilgili bilgiler verdi. Yavuz konuşmasında, “İlimizde 3 ayrı birimde yabancılara yönelik hizmet vermektedir. Kentimizde ikamet eden toplam 70 bin 861 yabancı bulunmakta. Gündoğdu geri gönderme merkezinde şimdiye kadar toplam 5 bin 126 düzensiz göçmen sınır dışı edilmiştir. Üniversite öğrencilerine uyum eğitimi, kanaat önderleri bilgilendirme toplantıları, Muhtarlar toplantısı, İstişare toplantıları, özel gün ve haftalar olmak üzere 59 ayrı program düzenlenmiştir. Bu toplantılarda uyum eğitimi verilmiştir. 26 bin yabacıya sosyal uyum ve yaşam eğitimi verilmiştir. İlimizde 7 bin 500 civarında yabancıya eğitim verilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“DÜZENSİZ GÖÇ BİR SONUÇTUR”

Yavuz, sözlerinin devamında şu ifadelerde bulundu; “Özellikle eğitim çağındaki yabancıların eğitim kurumlarında eğitilmesi, Türki dilini, kültürünü ve medeniyetini öğrenmeleri, faydalı birer vatandaş olarak yetiştirilmeleri için valiliğimiz tarafından gerekli tedbir alınmakta olup 13 bin 500’ün üzerinde eğitim çağındaki yabancı eğitim görmekte. Göç idaresinin talimatları ile uyumun iki taraflı bir süreçten meydana geldiği sadece yabancılara yönelik eğitim vermek değil diğer vatandaşlara da uyum eğitimi konusunda çeşitli bilgilendirme yapılması gereği ortadadır. Bundan sonraki süreçte öğrenciler, imamlar, esnaflar ve muhtarlar başta olmak üzere tüm kesimlere yönelik eğitim faaliyetlerimizi ve sunumlarımızı arttırmayı hedeflemekteyiz. Düzensiz göç bir sonuçtur ama işgal nedendir. O yüzden önce faillere dönüp bu işim müsebbibi sizsiniz demek gerekir bunu yapan da batılılardır. İşgalciler bir de dönüp bizi suçlama yüzsüzlüğü içine giriyor.

“EVİNİZE MİSAFİR ALIYORSANIZ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMAYI…”

Geri dönüşler hızlanıyor. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’nin almış olduğu tedbirler yerinde. Gönüllü geri dönüşleri Türkiye Cumhuriyeti sağlamak için gayret etmesi lazım. 10 yıl evinizde misafir ettiğini kişilerin size düşman olarak dönmeleri akıl işi değildir. Evinize misafir alıyorsanız misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamayı ve onların sizi sevmesine ve kardeşlik hukukunun geliştirilmesine katkı sunmanız gerekmektedir. Eskişehir’de güzel bir söz vardır. Biz insanlara kaşık ile yemek verip sapı ile gözünü çıkardığımızda insanların gönüllerini alamayız. Gönüllerini alamadığımızda yaptığımız fedakarlıkların bir anlamı olmaz. Hepinizden beklentimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin menfaatlerinin korunması. Ülkemizdeki misafirlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk devletini sevmelerini sağlamak. İnsani koşullarda ülkelerine dönmelerini sağlamak bizim ulusal çıkarımızdır.

,“AVRUPA’DA IRKÇILIK HAT SAFHADA”

Irkçılığı pompalayan hiçbir yaklaşımın bu ülkenin ulusal menfaatlerine hizmet etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Avrupa’da inanılmaz bir ırkçılık hat safhada. Bunun sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Biz büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz başkası gibi olmayız, farklıyız. Biz gözyaşı silmeye devam edeceğiz. Allah bize büyük bir nimeti bu yüzden bahşediyor. Medeniyetimizden aldığımız güç ile yolumuza devam edeceğiz. Misafir ev sahibi gibi davranamaz. Misafirlerimizin de bu ülkede misafir olduklarını unutmamaları, bu toplum hassasiyetlerine, yaşam biçimine saygılı olmaları, kimseyi huzursuz etmeden yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğini bilmekteyiz. Bu nedenle uyum çalışmaları başta olmak üzere birçok konuya değiniyor alınan kararları kararlılıkla uyguluyoruz.”