Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: Kocaeli’nin tarım alanlarına yönelik ciddi bir tehdit var

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “Pandemi ile birlikte apartmanlarda sıkılanlar çevre illerde arazi almaya başladı. Bu kapsamda Kocaeli başta olmak üzere diğer illere akın oldu. Kocaeli başta olmak üzere bütün illere İstanbul ve çevresinden bir akın ile karşı karşıyayız ve tarım arazileri ciddi tehdit altında. Bu nedenle tarım alanlarını korumak zorundayız” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

Özgun imzaUluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 30 Büyükşehir Belediyesinin katılımıyla “2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı” bugün başladı. 4 Kasım’a kadar sürecek çalıştayda amacın ülke tarımının daha iyi noktaya getirilmesi olduğu açıklanırken 30 Büyükşehir Belediyesi, belediyelerin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri, özel sektör yatırımcıları, çiftçiler ve akademisyenlerin katılımıyla başladı. “30 Büyükşehir, tarım için birlikte” sloganıyla, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de katılım gösterdi

YOĞUN KATILIM

Programa Bakan Kirişçi’nin yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı,  Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok, Kamerun Tarım ve Tarımsal Kalkınma Delege Bakanı Clementine Antoinette Ananga Messina, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Niğde Büyükşehir Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

KOCAELİ BAŞTA OLMAK ÜZERE

Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “İlimiz, bilişim, inovasyon konusunda önde gelen şehirlerden birisi. Tarımda da önemli bir potansiyele sahip. Tarımda sektör olarak 5’inci sıradayız, hatta tarım şehri olarak bilinenlerden daha fazlayız. Siber güvenlik, bio güvenlik, gıda arz güvenliği açısından geri kalan ülkeler bağımsızlıklarını dahi kaybedecekler. Bu üç alanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ıskalarsa korkarım ki çok daha büyük sorunlarla karşılaşmak zorunda kalırız. Pandemi ile birlikte apartmanlarda sıkılanlar çevre illerde arazi almaya ve buralarda yapılaşmaya başladı. Tarım arazilerinde yüzde 5’e kadar yapılanmaya izin veriliyor. Bu kapsamda özellikle Kocaeli başta olmak üzere bütün illere İstanbul ve çevresinden bir akın ile karşı karşıyayız ve tarım arazileri ciddi tehdit altında. Bu konu gündemimizde olan hususlardan biri. Tarım arazilerini korumalıyız. ” dedi.