Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Vergi Dairesi Binası neden hala yıkılmıyor?

Kocaeli Vergi Dairesi Binası’nın ağır hasar kaydı raporu olmadığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 2019’da yaptığı tespitte “gözlemsel incelemede yapının mevcut hali ile kullanılmasının can güvenliği açısından tehlike arz ediyor” dedi.

Kocaeli Vergi Dairesi Binası’nın

Uğur EnçİYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Kocaeli’nin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Son olarak Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan Kocaeli Vergi Dairesi Binası ve binanın hasar durumuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bir dizi soru soran Türkkan’a bakanlıktan cevap geldi. Bakanlık cevabında söz konusu binanın ağır hasar kaydı raporu olmadığı, binanın bina sahibi kurum tarafından yıkılmadığını, can güvenliği riskinin gözle görülür seviyede olduğu belirtildi.

lutfu turkkan bagimsiz kocaeli e1609838264848PERFORMANS RAPORU 2014’TE YAPILDI

Bakanlığın cevabında şu ifadeler yer aldı: Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgide Kocaeli Vergi Dairesi Binası hakkında 17 Ağustos 1999 depreminden sonra ağır hasarlı bina olarak rapor tutulmadığı belirtilmektedir. Bina sahibi Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılan ‘Bina performans testi’ sonucunda hazırlanan rapor Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzce incelenmiş ve binanın kullanımının can güvenliği bakımından sakıncalı olduğu Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına 05.06.2014 tarihli ve 5613 sayılı yazımız ile bildirilmiştir.

KOCAELİ VERGİ DAİRESİ BİNASI VE CAN GÜVENLİĞİ

Binanın ağır hasarlı olarak hasar kayıt raporu bulunmadığı için yıkım işlemleri bakanlığımızın programında bulunmamaktadır. Bina performans testi yaptırıldığı 2014 yılından itibaren rapor sonucuna göre güçlendirme veya yıkım kararı Kocaeli Vergi Dairesi Binası sahibi kuruma aittir. Ayrıca 26.09.2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen depremden sonra 10.10.2019 tarihinde il müdürlüğümüz personellerince yapılan gözlemsel incelemede yapının mevcut hali ile kullanılmasının can güvenliği açısından tehlike arz ettiği belirtilerek hazırlanan tutanak Vergi Dairesi Başkanlığı’na 11.10.2019 tarihli ve E.302877 sayılı yazımız ile gönderilmiştir.

ÖDENEK BİLGİSİ HAZİRANDA BLELİ OLDU

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı için yeni hizmet binası proje çalışmaları 2017 yılından beri devam etmektedir. Yeni yapılması planlanan hizmet binası yeri olarak ilimiz İzmit ilçesi Körfez Mahallesi 1858 ada 16 parsel numaralı taşınmazın üzerinde olup, kurum tarafından hazırlatılan 2017 projelerinin 2019 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine göre revize edilmesi işine ait ödenek teminine esas tahmini bedel hesabı 05.06.2020 tarihinde kuruma iletilmiştir.”