Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli yasak kararları belli oldu!

Kocaeli  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu corona virüsü yasaklarının ilimizde uygulanması için gerekli kararları aldı. Kocaeli yasak kararları belli oldu.

Kocaeli  İl Umumi Hıfzıssıhha

Kocaeli  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu corona virüsü yasaklarınınilimizde uygulanması için gerekli kararları aldı. Buna göre Kocaeli genelinde faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı 10:00 ila 20:00 saatleri arası olarak belirlenmiş olan işletmeler hariç; bakkal ve büfeler (alkol satışı yapanlar hariç), manav, kasap, kuruyemişçi olarak faaliyet gösteren işyerlerinin ruhsatlarında yazan açılış kapanış saatlerine tabi tutulmaya devam edilmesine, alkol satışı yapılan bakkal ya da büfelerin ise 10:00 ila 20:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerine karar verildi. Kocaeli yasak kararları belli oldu.

KREŞLER DENETLENECEK

Kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına karar veren kurul bu kurumların denetlenmesi için de karar aldı. Kurul kararına göre yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Kaymakamlıklar ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin bir şekilde denetlenecek.

KOCAELİ YASAK KARARLARI CEZA UYGULANACAK

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasında istisna kapsamında, il genelinde su ürünleri avcılık faaliyetlerinde bulunan Gerçek Kişi Ruhsat Teskere sahibi ve Balıkçı Gemi Ruhsatı’na sahip kişiler ile su ürünlerini nakledenlerin de dahil edilmesi kararlaştırıldı. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak. Kocaeli yasak kararları belli oldu.

Kocaeli’de yasak saatinde toplu taşıma yok!