Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 1 bina daha karantinaya alındı!

Türkiye genelinde corona virüsü vakaları yeniden artış göstermeye başladı. Kocaeli’de de dün Körfez’de bir binanın karantinaya alındığını konuşulurken, bir karantina haberi de Başiskele’den geldi.

Türkiye genelinde corona virüsü

Uğur ENÇ minTürkiye’de Temmuz başlarında azalma gösteren corona virüsü son dönemde Türkiye genelinde yeniden artış göstermeye başladı. Özellikle Kurban Bayramı ve tatilde tedbirlerin aksatılması nedeniyle uyarılar peş peşe geldi, kaldırılan tedbirlerin yeniden alınabileceği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından vatandaşlara duyuruldu.

TAZİYELER KISITLANACAK

Yeniden artan vakalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı da dün 81 ilin valiliğine dün bir genelge gönderdi. Gönderilen genelgeye göre evinde izolasyona tabi tutulanların özellikle ilk 7 gün izolasyon şartlarına uyup uymadıkları vali, kaymakam ve kollukça denetlenecek. Genelgede “Salgınla mücadelede gelinen bu yeni dönemde valilik bünyesinde salgın denetim faaliyetlerinin tek elden eşgüdümünü ve yönetimini sağlayan İl Salgın Denetim Merkezi oluşturulacak” denildi, taziyelerin kısıtlanacağı ve kurallardan taviz verilmeyeceği ifade edildi.

BİR KARANTİNA DA BAŞİSKELE’DE

Kocaeli’de de corona virüsü nedeniyle ilçelerden gelen karantina haberleri yeniden artmaya başladı. Dün Körfez ilçesinde bir bina corona virüsü nedeniyle karantinaya alınırken, bugün de üzücü bir karantina haberi Başiskele’den geldi. Başiskele’de özellikle Arapların yoğun olarak yaşadığı Başiskele Kocaorman Caddesi, Pekdemir Villaları Bahçeada karşısında bulunan sokak karantinaya alındı.

14 GÜN BOYUNCA UYGULANACAK

Başiskele Kaymakamlığı tarafından karantina uygulanan sokağın girişine de duyuru asıldı. Kaymakamlık tarafından sokağa asılan yazıda, “Bu sokak 1596 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 25. ve 72. Maddeleri gereğince, 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır.” denildi.