Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 120 bin erkeğe ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ eğitimi verilecek

’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı’ çerçevesinde yayınlanan genelge kapsamında Kocaeli’de 120 bin erkeğe zorunlu eğitim verileceği öğrenildi.

’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Özgun imzaAile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı’ çerçevesinde genelge yayınlandı. Genelgede “2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlamaların yapılması” hedefi belirlendi.

KOCAELİ’NİN HEDEFİ 120 BİN ERKEK

Söz konusu hedef, ülke geneli gerçekleştirileceği belirtilirken hangi illerden kaç erkeğin katılım sağlayacağı ilin nüfusu ve yapısına göre belirlendi. İlimizde Kocaeli Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenen sayının 120 bin erkek olduğu öğrenildi.

ÜNİVERSİTEDE DE ZORUNLU KATILIM

Kocaeli Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarına konu hakkında yazı gönderildiği öğrenilirken Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan erkek öğrencilerin de bu eğitime katılması gerektiği bildirildi. Üniversiteye gönderilen yazıda eğitime katılımın zorunlu olduğu, eğitimin 20 Ekim 2022 tarihine kadar, online giriş ile tamamlanması gerektiği belirtildi.