Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 2 gün sular kesilecek!

Kocaeli’de büyük bir su kesintisi yaşanacak. Tüm ilçelerde 2 gün sürecek olan su kesintisiyle ilgili İSU Genel Müdürü Ali Sağlık bir basın toplantısı düzenledi.

Kocaeli’de büyük bir su

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ve İSAŞ Genel Müdürü Levent Özkan Türkiye Devlet Demir Yolları (TCDD) çalışmaları kapsamında yapılacak içme suyu ana isale hattı güzergâh değişikliği ile ilgili İSU Genel Müdürlüğünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda TCDD’nin Hereke’de yürüttüğü 3’üncü tren hattı inşaatı nedeniyle 2000 mm çaplı ana isale hattı güzergahında değişeceği için Kocaeeli genelinde Yuvacık Barajından su alan tüm ilçelerde su kesintisi olacağı duyuruldu. Kandıra dışında tüm ilçelerde 48 saat boyunca su kesilecek. Kesinti, 28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00 ile 30 Aralık Çarşamba saat 23.00 arasında olacak.

26 SÜRECEK ÇALIŞMALAR

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tüm testleri yapıldı. 3-4’üncü hattın devreye girmesi için TCDD hattı devreye almamızı istedi. Hafta sonları sokağa çıkma yasağında kesinti yapmak istemedik. Bu nedenle hafta içine almaya karar verdik. 28 Aralık Pazartesi saat 23.00 ile 30 aralık Çarşamba günü saat 23.00 arasında su kesinti olacak. Bu hatta 4 kaynak yapılacak ve her kaynakta 11 kişi çalışacak. 26 saat sürecek. Diğer kalan zamanda basınçlı hat olduğu için hattaki suyun boşaltılması gerekiyor. Bunun için 8 saat lazım. 7 saatte yeni hattın doldurulmasını bekleyeceğiz. Birinci kademe depolara kadar su verilecek. Su önce en üst koda çıkacak ve sonra şebekeye vereceğiz.

KURAKLIK BEEKLENETİMİZ YOK

48 saat maksimum saat. Biz 48 saat dolmadan suyu vermeyi hedefliyoruz. Yüzde 80 Yuvacık’ta aldığı için şehrin yüzde 80’ni etkilenecek. Kandıra, ’in köyleri ve yerel kaynaklardan su alan yerler etkilenmeyecek. Ben halkımızdan özür dilerim. Böyle can sıkıcı bir konu ile karşınıza çıkmak istemezdim ama hızlı trenin devreye girmesi için bunu yapmak zorundayız. Yuvacık’ta doluluk oranı yüzde 16,43. 8 milyon 400 bin metreküp su var. Geçtiğimiz yıl ile neredeyse aynı seviyedeyiz. Şu anda kuraklıkla ilgili bir beklentimiz yok.”