Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 4 eczane karantinada!

Kocaeli’de 4 eczane karantinaya alındı. Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı eczanelerin tedbir amaçlı karantina altına alındığını duyurdu.

Kocaeli’de 4 eczane karantinaya alındı. Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan 4 eczane karantinaya alındı. Haberpi genel yayın yönetmeni Adalet Bora’nın haberine göre eczanelerin tamamı tedbir amaçlı kapatıldı. 14 günlük karantina süresi 3 eczane için önümüzdeki günlerde doluyor. Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KOCAELİ’DE KAÇ ECZANE KAPALI?

Konuyla ilgili detayları anlatan Arpacı şöyle konuştu: “Evet Gebze’de Dört Eczanemiz coronavirüs nedeniyle tedbir amaçlı karantinaya alındı. Bunlardan sadece bir tanesi kapalı olacak. Ne yazık ki bir eczacımız ve çalışanının testi pozitif çıktı. Onun dışındaki 3 eczanemizde karantina önümüzdeki günlerde bitiyor ve çalışmalarına başlayacaklar” dedi.

İLAÇ ALANLAR NE OLACAK?

İlaç alanların tehdit altında olup olmadığını da açıklayan Arpacı şu ifadeleri kullandı: “Hayır böyle bir durum söz konusu değil. Bir insan beş dakika girdiği ve ilacını alıp çıktığı Eczaneden virüs kapmaz. Evine gittikten sonra ellerini belirtilen şekilde yıkayıp gerekli önlemleri almışsa hiç bir sorun yaşamaz. Kaldı ki; sadece eczane içinde risk yok. Marketlerde, toplu taşımalarda, kalabalık yerlerden gelip gitmiş herkes bir şekilde bu riski taşıyor demektir.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra’da olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle tüm plajlarda denize
Sıradaki Haber Kandıra’da tüm plajlarda denize giriş yasaklandı